Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
"sreća da je bila prijateljska"

Igrači ne traže alibije za poraz, Vida iskreno priznao: "Bili smo nikakvi"

Bruno Petković i Domagoj Vida su za kamere Nove TV prokomentirali utakmicu protiv Tunisa.

Galerija Domagoj Vida (Foto: GOL.hr)

Hrvatska je u Varaždinu u prijateljskom susretu izgubila od Tunisa s 2:1, a strijelac jedinog gola za Vatrene bio je Bruno Petković.

"Nije sigurno lijepo izgubiti na kraju ovako odlične sezone. Htjeli smo završiti sezonu u najboljem mogućem svjetlu, ali previše smo imali pogrešaka, nismo toliko dobro stajali, pogotovo u prvom dijelu. Vjerujem da ovo momčad može puno bolje i s vremenom će to pokazati", rekao je za Novu TV.

Formacija 3-5-2 u prvom poluvremenu nije urodila plodom, zapravo je Hrvatska dobro prošla sa zaostatkom od samo 1:0.

"Uvježbavali smo novu formaciju s relativno novim igračima, sigurno da je teško kad se igrači ne poznaju toliko dobro. Sigurno da posjedujemo kvalitetu više i moramo bolje reagirati u takvim situacijama. Ne tražimo albiije, morali smo bolje, ali dobro da je ovo bila prijateljska utakmica. U devetom mjesecu ćemo doći puno spremniji."

Pogledajte golove s utakmice: Petković majstorski zabio, ali Tunis je uz malo sreće slavio Tunis slavi gol protiv Hrvatske (Foto: AFP)

Puno je bilo pogrešaka, ali i klizanja na terenu. Je li teren bio tako težak?

"S dolaskom kiše bilo je sklisko i u željeznim kopačkama, ali ne možemo tražiti alibi u vremenu i uvjetima, igrali smo na istom terenu i po istom vremenu kao i Tunis. Moramo gledati naprijed, utakmica je iza nas, kvalifikacije su u devetom mjesecu i moramo biti spremni."

Koliko vam znači pogodak?

"Jako puno. Prvi je najteže zabit, očekujem od samog sebe da nastavim niz, dobro treniram, prođem pripreme i ulazak u sezonu i pojavim se što spremniji na okupljanju u devetom mjesecu."

Vida: "Žao nam je navijača, moramo čestitati Tunisu"

Vatreni su utakmicu počeli s Domagojem Vidom kao kapetanom.

"Moram prvo reći da nam je jako žao navijača, bila je sjajna atmosfera. Danas nismo bili nikakvi. Probali smo tu formaciju s tri iza, ali nije to bilo najbolje. Nismo bili kompaktni, daleko smo stajali od igrača, naravno da je svaka lopta bila problem, puno smo se natrčali bezveze. Moramo čestitati Tunisu, sva sreća da je ovo prijateljska utakmica. Najvažnije da smo pobijedili Wales, sad idemo konačno na odmor", rekao je Vida za Novu TV.

Čini se da je nedostajalo presinga u prvih 45 minuta, i vi stoperi ste se jako malo uključivali u igru.

Mario Carević i Mate Bilić (Foto: GOL.hr) Stručni komentatori Nove TV o Dalićevu eksperimentu: "Ova formacija nam ne odgovara" divider

"Nećemo tražiti alibije, možda su nam glave već na odmoru, jako puno smo se potrošili protiv Walesa na onoj vrućini. Sporo je lopta išla, puno smo imali dodira i oni su sve uspjeli zatvoriti. Nakon te duge sezone konačno idemo na pravi odmor. Mislim da ljudi moraju znati da je Svjetsko prvenstvo puno uzelo i u glavi je to bilo sve teško, vratili smo se brzo u svoje klubove, tek nakon ukupno dvije godine idemo na pravi odmor."

Dobra stvar je da su svi reprezentativci ostali igrati ovu utakmicu koja i nije toliko bitna.

"Pokazali smo veliko zajedništvo, izbornik je inzistirao da svi budemo tu. Drago mi je što su mlađi igrači debitirali, žao mi je što su neki počeli s porazom, ali to je sve sastavni dio nogometa."

Petković se posebno istaknuo.

"Čestitam mu, to mu je prvijenac i neka tako nastavi. Izborniku će biti puno teže jer će morati odlučivati koga će staviti."

Slavlje Mađarske (Foto: AFP) Nova velika pobjeda Mađarske za prvo mjesto u skupini, Velšani u problemima divider

Tko će se iz naše skupine kvalificirati na Euro?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Zizou je uzeo baklju i predao je ni više ni manje nego Rafaelu Nadalu.

Napetost raste! 

Više OVDJE -> https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
S broda je glasno odjekivalo "Hrvatska", a na svim sportašima vidio se ponos. ❤🇭🇷

📸: AFP
Poznati stižu na otvaranje. Ovo su superzvijezde najiščekivanijeg filma godine (Wicked), Ariana Grande i Cynthia Erivo.

A vi otvorenje (onaj uglavnom sportski dio) i sve oko njega možete pratiti ovdje:
https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
Danas službeno počinju Olimpijske igre u Parizu, a hrvatska vaterpolska reprezentacija već u nedjelju uskače u bazen kada će svoju olimpijsku avanturu započeti utakmicom protiv starog znanca - Crne Gore. 🤽‍♂️

Barakude su spremne, a mi im želimo puno sreće i još jednu olimpijsku medalju! 🇭🇷❤️

📸: Damir Krajac/CROPIX