Galerija

Tunis je u 16. minuti poveo protiv Hrvatske u prijateljskoj utakmici u Varaždinu. Protivnici Vatrenih kudikamo su motiviraniji jer im je ovo posljednja proba prije Afričkog kupa nacija, a to je ubrzo došlo do izražaja.

Orlovi s Kartage povukli su brzu kontru iz nogometnih udžbenika: klasičnim ''prebrojavanjem'' lopta je stigla do usamljenog Anicea Badrija, koji je matirao Simona Slugu. Ostaje žal jer je hrvatski vratar imao loptu na ruci, ali ona se ipak odbila u mrežu.

Tunis je izdržao do poluvremena, ali ne i mnogo duže. Već u 47. minuti Bruno Petković izjednačio je prvim golom za reprezentaciju ne računajući revijalne utakmice protiv Bjelovara i Omiša.

Petković je zabio u svom stilu, nakon majstorskog lažnjaka kakve smo već navikli gledati u njegovoj izvedbi: poslao je Bronna "po ćevape", pa pogodio dalji kut Hassenova gola. Asistencija ide Badelju, koji ga lijepo uposlio.

Nažalost, Hrvatska nije uspjela doći do preokreta – umjesto toga poveo je Tunis. Sluga je spasio mnogo toga, ali nije uspio zaustaviti udarac iz penala.

Najstrožu kaznu skrivio je Domagoj Vida, kojeg je jedan udarac pogodio u neprirodno postavljenu ruku. Naim Sliti uzeo je loptu i hrabrom "panenkom" svladao Slugu, koji je opet bio jako blizu.

Anketa

Tko će se iz naše skupine kvalificirati na Euro?

  • glasova
  • glasova
  • glasova
  • glasova
  • glasova

Pogledaj sve ankete

Sjajna atmosfera u Varaždinu: Barokni grad napokon dočekao svog Dalića i Vatrene