Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
poraz vatrenih

Pogledajte golove s utakmice: Petković majstorski zabio, ali Tunis je uz malo sreće slavio

Hrvatska je prvi put u povijesti izgubila od neke afričke reprezentacije.

Galerija Tunis slavi gol protiv Hrvatske (Foto: AFP)

Tunis je u 16. minuti poveo protiv Hrvatske u prijateljskoj utakmici u Varaždinu. Protivnici Vatrenih kudikamo su motiviraniji jer im je ovo posljednja proba prije Afričkog kupa nacija, a to je ubrzo došlo do izražaja.

Orlovi s Kartage povukli su brzu kontru iz nogometnih udžbenika: klasičnim ''prebrojavanjem'' lopta je stigla do usamljenog Anicea Badrija, koji je matirao Simona Slugu. Ostaje žal jer je hrvatski vratar imao loptu na ruci, ali ona se ipak odbila u mrežu.

Tunis je izdržao do poluvremena, ali ne i mnogo duže. Već u 47. minuti Bruno Petković izjednačio je prvim golom za reprezentaciju ne računajući revijalne utakmice protiv Bjelovara i Omiša.

Dario Melnjak I Anice Badri (foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL) Tunis i kiša ''ugasili'' Vatrene: Hrvatska doživjela prvi poraz u povijesti od jedne afričke reprezentacije divider

Petković je zabio u svom stilu, nakon majstorskog lažnjaka kakve smo već navikli gledati u njegovoj izvedbi: poslao je Bronna "po ćevape", pa pogodio dalji kut Hassenova gola. Asistencija ide Badelju, koji ga lijepo uposlio.

Nažalost, Hrvatska nije uspjela doći do preokreta – umjesto toga poveo je Tunis. Sluga je spasio mnogo toga, ali nije uspio zaustaviti udarac iz penala.

Najstrožu kaznu skrivio je Domagoj Vida, kojeg je jedan udarac pogodio u neprirodno postavljenu ruku. Naim Sliti uzeo je loptu i hrabrom "panenkom" svladao Slugu, koji je opet bio jako blizu.

Tko će se iz naše skupine kvalificirati na Euro?

Ukupno glasova:

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider