Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
pogledajte golove s utakmice

Tunis i kiša ''ugasili'' Vatrene: Hrvatska doživjela prvi poraz u povijesti od jedne afričke reprezentacije

Hrvatska je izgubila od Tunisa s 2:1 u prijateljskom susretu u Varaždinu.

Dario Melnjak I Anice Badri (foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL)

U prijateljskoj utakmici igranoj u Varaždinu pred 8.100 gledatelja, hrvatska nogometna reprezentacija je izgubila od Tunisa sa 1-2 upisavši prvi poraz od neke afričke reprezentacije.

Tunis je poveo u 16. minuti golom Anicea Badrija, izjednačio je Bruno Petković u 47. minuti, a pobjedu gostima donio je Naim Sliti iz jedanaesterca u 70. minuti.

Bila je to posljednja utakmica svjetskih doprvaka ove sezone nakon koje većina reprezentativaca odlazi na zasluženi odmor. Jedino se Filip Benković, Alen Halilović, Josip Brekalo i Nikola Vlašić vraćaju u U-21 reprezentaciji kojoj slijedi nastup na europskom U21 prvenstvu.

S druge strane za Tunis tek dolazi vrhunac sezone, afrički Kup nacija koji će se od 21. lipnja do 19. srpnja održati u Egiptu. Upravo je utakmica protiv svjetskog doprvaka bila jedan od ključnih testova za odabranike francuskog stručnjaka Alaina Giressea. Nakon utakmice u Varaždinu, Tunis će imati još jednu pripremnu utakmicu protiv Burundija, 17. lipnja, a na prvenstvu će igrati u skupini protiv Angole (24. lipnja), Malija (28. lipnja) i Mauritanije (2. srpnja).

Dalić je otvorio utakmicu u formaciji 3-5-2 s trojicom debitanata u prvom sastavu. Priliku od prve minute dobili su Dario Melnjak, Filip Benković i Simon Sluga. Međutim, prvo poluvrijeme ćemo brzo zaboraviti. I prava je sreća što je Tunis zabio samo jedan pogodak.

Tunis je poveo već u 16. minuti nakon lijepe akcije koju je započeo Wahbi Khazri, nastavio Youssef Msakni asistiravši Aniceu Badriju koji pogađa za vodstvo gostiju. Tunis je u 36. minuti imao još jednu sjajnu priliku, no srećom, Wajdi Kechrida nije iskoristio pogrešku Filipa Benković koji se poskliznuo i otvorio rupu u našoj obrani. Samo minutu kasnije vrlo lako je moglo biti i 2-0. Khazri je probio stranu, ali očajno ubacio u kazneni prostor Msakniju koji je bio sam ispred Sluge.

U 43. minuti sijevnula je nova kontra Tunisa. Njihova najveća zvijezda Khazri je imao lijepu priliku, ali je pucao pored gola. U posljednjim trenucima prvog dijela i Haddadi se našao sam ispred Rijekina vratara, no Sluga je obranio.

Hrvatska je daleko agresivnije i čvršće ušla u nastavak i već u 47. minuti uspjela je izjednačiti. Milan Badelj je sjajno gurnuo loptu Bruni Petkoviću, a napadač Dinama je slomio svog čuvara i zabio u suprotni kut za 1-1. U 53. minuti Pašalić je mogao okrenuti rezultat no pucao je pored gola.

Tunis je uzvratio u 60. minuti kada je Msakni izašao sam ispred Sluge, no hrvatski vratar je još jednom sjajno reagirao. Nažalost, osam minuta kasnije Tunis je stigao do novog vodstva. Sliti je pucao, a Vida rukom skrenuo loptu zbog čega je sudac pokazao na bijelu točku. Sliti je bio siguran za vodstvo 2-1.

Nažalost, posljednjih 15 minuta se igralo po jakom pljusku koji je pokvario sjajan ugođaj na varaždinskim tribinama. Hrvatska je jurnula po izjednačenje, ali nije uspjela slomiti gostujuću obranu.

HRVATSKA - TUNIS 1-2

VARAŽDIN. Stadion Anđelko Herjavec - 8.100 gledatelja, Sudac: Daniel Stefanski (Poljska)

Strijelci: 0-1 Badri (16), 1-1 Petković (47), 1-2 Sliti (70-11m)

Žuti kartoni: Vida / Kechrida

Crveni kartoni: -

HRVATSKA: Sluga - Vida, Lovren (od 46. Bartolec), Benković - Brekalo (od 58. Halilović), Kovačić (od 55. Perišić), Badelj (od 55. Brozović), Pašalić (od 70. Modrić), Melnjak - Kramarić (od 63. Caktaš), Petković

TUNIS: Hassen - Bedoui, Bronn, Meriah, Haddadi - Kechrida, Chaalali (od 76. Sassi) - Msakni (od 63. Sliti), Skhiri (od 89. Maaloul), Badri (od 63. Drager) - Khazri (od 83. Khenissi)

Tko će se iz naše skupine kvalificirati na Euro?

Ukupno glasova:

HRVATSKA - TUNIS 1:2

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider