Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
suglasni o najvećem problemu

Stručni komentatori Nove TV o Dalićevu eksperimentu: "Ova formacija nam ne odgovara"

Stručni komentatori Nove TV detektirali su najveći problem Hrvatske protiv Tunisa.

Mario Carević i Mate Bilić (Foto: GOL.hr) (Foto: GOL.hr)

Hrvatska je prvi put u povijesti izgubila utakmicu od neke afričke reprezentacije – Tunis je u Varaždinu s 2:1 pobijedio Vatrene.

Izbornik Zlatko Dalić iskoristio je ovu prijateljsku utakmicu za eksperiment – postavio je momčad u formaciju s trojicom u zadnjoj liniji.

"Prvo poluvrijeme dosta loše. Moramo biti iskreni i reći - ova formacija nam ne odgovara, s obzirom da su oni bili jako brzi u napadu i agresivni na prvoj lopti. Mislim da je umor ostavio dosta traga, trebalo je vremena da uđemo u utakmicu", smatra stručni komentator Nove TV Mate Bilić.

Pogledajte golove s utakmice: Petković majstorski zabio, ali Tunis je uz malo sreće slavio Tunis slavi gol protiv Hrvatske (Foto: AFP)

"U drugom poluvremenu to je bilo bolje, kada smo se vratili na našu standardnu formaciju s četvoricom iza. Prvo poluvrijeme smo ostavljali dosta dubine, to nam je stvaralo probleme. Tunižani su to znalački koristili, ali nisu bili efikasni, sreća je što smo otišli na odmor s minimalnim zaostatkom", dodao je.

S njim se složio i Mario Carević.

"Moramo priznati da to nije izgledalo najbolje i da smo imali problema, pogotovo u otvaranju igre. Griješili smo u osnovnom pasu i ostavljali puno mjesta iza leđa naše obrane. Tunis je to izvanredno koristio, ono što me fascinira je njihova brza tranzicija, s četiri-pet igrača dolaze u završnicu", rekao je.

"Sama promjena formacije u drugom je poluvremenu donijela mir, mislim da je to izgledalo puno bolje", dodao je Carević.

Tko će se iz naše skupine kvalificirati na Euro?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider