Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Navijači su ga voljeli

Vatreni se opraštaju od popularnog dresa: Evo koja je ideja novog dizajna dresova za Svjetsko prvenstvo

U večerašnjoj utakmici s Francuskom u Parizu hrvatska reprezentacija oprostit će se od gostujućih crnih dresova…

Galerija Mogući dres hrvatske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Kataru Mogući gostujući dres hrvatske reprezentacije za SP 2022

Još jedan okršaj finalista Svjetskog prvenstva u Rusiji prije četiri godine. Francuska večeras dočekuje Hrvatsku u 4. kolu Lige nacija.

Utakmicu možete pogledati u izravnom prijenosu na Novoj TV i gol.hr-u. Specijalna emisija počinje u 20 sati.

Dider Deschamps Procurio sastav Francuske za Hrvatsku: Igrat će u sustavu 3-5-2, Mbappe se vraća u udarnu momčad divider

Osim što će Hrvatska tražiti prvu pobjedu nad Francuskom u desetom pokušaju, ova utakmica ostat će upamćena i po tome što će Vatreni na Stade de Franceu posljednji put nositi crne dresove.

Vatreni se opraštaju od crnog dresa

Bit će to oproštaj od gostujućeg dizajna crnih dresova. Vatreni su se već oprostili od prve garniture, klasične crveno-bijele, protiv Francuske u Ligi nacija na Poljudu, pa je, eto, na red za arhiviranje u povijest došao među navijačima popularni crni dres.

Radi se o dresovima koji su ugledali svjetlo dana nakon Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Sadio Mane (Foto: AFP) Veliki transfer pred kolapsom: Liverpool ismijao ponudu Bayerna, Klopp ima gužvu u napadu divider

Hrvatska reprezentacija nosit će nove dresove na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Premijera će biti u dvije rujanske utakmice u Ligi nacija. Prva protiv Danske igrat će se u Hrvatskoj, a u drugoj Vatreni gostuju u Austriji.

Još uvijek se ne zna točan dizajn novih dresova, no poznati portal posvećen nogometnim dresovima klubova i reprezentacija footyheadlines.com već se poigrao s mogućim izgledom.

Novi dizajn

Napravili su to na temelju informacija koje su procurile, odnosno projekcije mogućeg izgleda Nikeova predloška za Svjetsko prvenstvo 2022.

Inspirirani su poznatim kompletima ostalih klubova i reprezentacija za iduću sezonu. Budući da znaju što će se "nositi" iduće sezone, odnosno koje će boje i dizajni dominirati, napravili su projekciju mogućeg hrvatskog dresa.

Darwin Nunez Školska užina često mu je bila jedini obrok, majka mu je skupljala boce, a sad će zarađivati šest milijuna eura godišnje divider

Prvi hrvatski dres uobičajeno je sastavljen od crvene, bijele i plave boje. Naravno, s dominirajućim motivom hrvatskog grba, sada već svjetski slavnim crveno-bijelim kvadratićima.

Kraljevsko plava

Na footyheadlines.com-u tvrde da će plava boja biti drukčija nego inače. Bit će malo svjetlija, kraljevsko plava, takozvana "Battle Blue" Swoosh.

Podcrtavaju da je Nike u internom katalogu predstavio samo uzorak plave i bijele boje, dok crvena ostaje nepoznata.

Mogući dres hrvatske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Kataru Mogući dres hrvatske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Kataru (Foto: footballarroyo.co.uk)   Mogući gostujući dres hrvatske reprezentacije za SP 2022 Mogući gostujući dres hrvatske reprezentacije za SP 2022 (Foto: footballarroyo.co.uk)

To se objašnjava Nikeovom tendencijom dominirajućeg dizajna za sljedeću sezonu. Upućuju na novi Barcelonin dres na kojem su dominirajuće nijanse plave boje, dok je crvena boja u defanzivi.

Specijalizirani portal tvrdi da će gostujući dres hrvatske reprezentacije imati tipičnu kombinaciju boja. Kombinirat će tamnoplavu s crvenim uzorcima.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider