Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Od trnja do zvijezda

Školska užina često mu je bila jedini obrok, majka mu je skupljala boce, a sad će zarađivati šest milijuna eura godišnje

Darwin Nunez prije malo više od deset godina otisnuo se u bijeli svijet bez ičega, a sad je postao najskuplji transfer u povijesti kultnog Liverpoola.

Darwin Nunez (Foto: Screenshot)

Urugvajski golgeter Darwin Nunez, kao i mnoge južnoameričke zvijezde, krenuo je iz bijede, a sad će potpisati ugovor života s Liverpoolom i postati najskuplji transfer u povijesti kultnog engleskog kluba.

Redsi će za njega Benfici isplatiti 75 milijuna eura odmah i još 25 kroz bonuse, a on će potpisati na šest godina te prema izvorima u portugalskim medijima, zarađivati čak 6.000.000 eura po sezoni.

Njegova budućnost sad izgleda sjajno, ali ne tako davno, prije samo šest godina, imao je samo perspektivu. Bio je miljama daleko od sigurne budućnosti, a njegovi roditelji i on odlučili su se za veliku kocku.

Krenuo iz bijede

Krenuo je u gradiću Artigasu, ali sa samo 14 godina napustio je roditeljski dom i preselio se u 600 kilometara udaljeni glavni urugvajski grad Montevideo te potpisao za Penarol. Roditelji mu nisu mogli poslati ništa novca, pa je školska užina često bila njegov jedini obrok tog dana.

Otac je radio po cijele dane kao zidar, a majka je skupljala boce po ulici kako bi obitelji osigurala dodatan prihod.

"Nikad neću zaboraviti odakle sam počeo", rekao je Darwin Nunez u predvečerje transfera karijere.

Početak je bio jako dobar, a kad mu je krenulo, više se nije okretao. Poslije samo tri godine u Penarolu kupila ga je španjolska Almeria, koja ga je godinu kasnije preprodala u Benficu za 24.000.000 eura. U Portugalu je bio od 2020. godine do ovog ponedjeljka, a svojem uskoro i službeno bivšem klubu osigurao je prihod od oko 55.000.000 eura.

Neće mu osigurati svih 75 milijuna, koliko je Jurgen Klopp obećao isplatiti, zato što će oko 20.000.000 eura poslati natrag Almeriji jer su im dužni 20 posto iznosa sljedeće prodaje prema kupoprodajnom ugovoru iz 2020.

Lako ostvarivi bonusi

Moglo bi biti još love jer portugalski mediji pišu kako će ovih 25.000.000, koje su dogovorili kroz bonuse, biti relativno lako ostvariti. Odigra li 10 utakmica za Liverpool, crveni će platiti Benfici još 5.000.000 eura, a ako dobaci do 60 nastupa za Redse, još 10.000.000 eura sjest će na račun portugalskog giganta. Za preostalih 10.000.000 mora se pobrinuti sam jer je riječ o njegovim individualnim dostignućima u klubu…

Prije malo više od pola desetljeća njegova je obitelj živjela u bijedi, a sad će uživati u životu bogataša jer će njihov sin predvoditi ubojiti napad jednog od najvećih klubova svih vremena u društvu sa Salahom, Diazom, Jotom, Firminom i možda Saneom.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider