Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
komentirao i ćaleta-cara

Izbornik Zlatko Dalić najavio okršaj protiv kartaških Orlova i zavapio: "Igrači i ja želimo igrati u Splitu"

Izbornik Hrvatske Zlatko Dalić družio se novinarima dan uoči utakmice protiv Tunisa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U Zagrebu se na konferenciji za novinare sa sedmom silom družio izbornik nogometne reprezentacije Zlatko Dalić. Tema je bila nadolazeći susret Hrvatske i Tunisa u Varaždinu, koji je na rasporedu u utorak s početkom u 20:45.

"Kako sam bio najavio, danas se okupljamo u Zagrebu i za Varaždin ide cijela ekipa koja je bila u Osijeku. Nadam se dobroj igri, spektaklu i pobjedi. Zadovoljan sam nakon Walesa jer je bilo puno pritiska. Treba odraditi dobro ljeto i pripremiti se za nastavak kvalifikacija. Protiv Tunisa ćemo dati priliku svim igračima", rekao je u uvodu Zlatko Dalić. 

* Ima li segmenata igre s kojima niste bili zadovoljni u utakmici protiv Walesa?

"Zadovoljan sam sa svime, ali ako baš seciramo igru onda je to posljednjih 15 minuta. Imali smo situaciju povesti i 3:0, nismo uspjeli, doveli smo se u situaciju da paničarimo na kraju. Nije mi to pasalo, ni nikome na stadionu. Imali smo kontrolu utakmice i dobro smo igrali, ali to je bio još samo jedan dokaz da ako nismo do kraja motivirani da se uvijek stvari mogu okrenuti. Tri boda su najvažnija."

Puno smo bolji kad smo duže zajedno na okupu

* Novi igrači položili ispite? Barišić i Livaković.

"Veseli me pojava igrača koji mogu biti alternativa. Livaković nas je spasio u nekim situacijama. Brekalo je igrač budućnosti koji može igrati na obje strane. Pokazao je da se na njega može računati. Veseli me da smo radili zajedno 7 dana, jer onda smo puno bolja momčad nego kada se skupimo samo dva dana. Benković je pokazao jako puno na ovim pripremama. Pašalić je isto tako bio dobar. To su sve igrači koji imaju potencijal. Žao mi je da nismo imali Vlašića. Želim da se što više takvih igrača pojavljuju i nadam se da ćemo do Eura otkriti još pokojeg igrača i da nećemo morati strahovati od ozljeda. Želim mlade koji nose novu energiju i novu snagu. To me veseli. Sretan sam s ovih 10 dana. Ima mjesta i kritika, ali sad nije vrijeme za kritike."

* Mladi uskoro igraju na Europskom prvenstvu do 21 godine.

"Volio bih da se plasiraju na Olimpijske igre. Mislim da je to cilj. Sjajna je to generacija."

* Ćaleta-Car? 

"Svatko od nas donosi svoje odluke. Za njih odgovara i iza njih stoji. Ne želim to komentirati. Sve ću riješiti na svoj način, bez medija i press konferencija."

Izbornik i igrači žele igrati u Splitu

* Osijek je izrazio želju da ponovno ugosti Vatrene, gdje biste vi voljeli igrati?

"Ja bih volio da se igra u Splitu iduća utakmica Hrvatske. To bi bilo jako lijepo. Ne odlučujem ja. Želja mene i igrača je Split. Ako ne, Osijek će nas dočekati široko otvorenih ruku. Podrška u Osijeku je bila fenomenalna. Raduje me da je bilo toliko djece ta dva dana u Osijeku. To radi hrvatska reprezentacija. Zato želim da reprezentacija igra u Splitu, da cijeli Poljud skandira "Hrvatska, Hrvatska". Ja svoj stav ne krijem i ne bojim se reći."

* Koliko znate o Tunisu?

"Ne znam ništa. Nit me zanima. Dat ćemo šansu svima i nadam se pobijedit."

* Prošla je godina dana od vašeg dolaska u Rusiju.

"Proletjelo je. Evo naježio sam se. Hrvatska mora živjeti u tom filmu i tom svijetu. To je povijest, mi smo dio nje i od nje ne treba bježati. Ne treba živjeti od stare slave, ali treba znati uživati u tom trenutku. Te emocije neće nikada proći. Držat će me do kraja života. To je ono što život učini sretnijim."

Dalić dobio priznanje od Hrvatskog svjetskog kongresa USA

Na koncu druženja s novinarima Dalić je dobio još jedno priznanje za veliki uspjeh koji su "Vatreni" ostvarili na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

U ime Hrvatskog svjetskog kongresa USA Nada Pritisanac Matulich je Daliću predala plaketu kao zahvalu za sve što su "Vatreni" učinili.

"Hvala igračima, izborniku i stožeru na svemu što su učinili. Učinili ste nas iznimno ponosni," kazala je gospođa Nada Pritisanac Matulich.

Hrvatski svjetski kongres je međunarodna, neprofitna, nevladina i nestranačka organizacija, koja za zadaću ima povezati sve Hrvate i Hrvatice, hrvatske Udruge i ustanove izvan Domovine.

Izbornik Dalić je potvrdio da će svi igrači biti u Varaždinu. Nije bilo masovnih odlazaka iz Osijeka unatoč samom kraju sezone. Dalić želi zadržati kult reprezentacije i svojim će Varaždincima predstaviti jaku momčad predvođenu kapetanom Lukom Modrićem.

Podsjetimo, Hrvatska je u subotu slavila protiv Walesa u Osijeku u sklopu 3. kola kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo 2020. godine. Bilo je 2:1, zahvaljujući autogolu Lawrencea i pogotku Ivana Perišića.

Susret protiv Orlova s Kartage, koji će susret protiv Hrvatske iskoristiti kao pripremu za nadolazeći Afrički kup nacija, gledajte u izravnom prijenosu na Novoj TV i GOL.hr-u već od 20:15, kada počinje specijalna emisija.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider