Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Njima tek počinje show

Tko to stiže u Varaždin? Test s Vatrenima kao generalna proba, a vodi ih francuska ikona

Hrvatska nogometna reprezentacija u utorak igra prijateljsku utakmicu u Varaždinu...

Reprezentacija Tunisa (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Za hrvatske reprezentativce naporna sezona završava u utorak u Varaždinu, međutim za idućeg protivnika Vatrenih, Tunis, tek dolazi vrhunac sezone – Afrički Kup nacija, koji će se održavati u Egiptu od 21. lipnja do 19. srpnja.

Orlovi s Kartage na prvenstvu Crnog Kontinenta igrat će u skupini E zajedno s reprezetacijama Malija, Angole i Mauritanije.

Upravo će utakmica protiv svjetskog doprvaka biti jedan od ključnih testova za odabranike francuskog stručnjaka Alaina Giressea. Tunis je u dosadašnjih 19 nastupa na afričkom prvenstvu jednom bio prvak, i to 2004. godine, dva puta je bio drugi (1996., 1965.), a jednom treći (1962.).

Giresse se nada četvrtfinalu Afričkog Kupa nacija

Od 2004. kada su pred svojim navijačima proslavili jedinu afričku krunu, nikada nisu prošli dalje od četvrtfinala. Giresse se nada kako bi se i u Egiptu mogli plasirati barem među osam najboljih.

"Ne možemo kazati da je Tunis u ovom trenutku sposoban za naslov prvaka. Ne treba žuriti s takvim prognozama, ispred nas je još mnogo posla", kazao je francuski stručnjak u razgovoru za Goal.com.

Legendarni francuski veznjak preuzeo je Tunis u prosincu prošle godine, nakon što je Nabil Maaloul podnio ostavku poslije razočaravajućeg nastupa na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Girese je prije toga vodio Mali, Senegal, Gabon, Gruziju, Toulouse i PSG.

"Naš je cilj plasman u četvrtfinale. Ovaj turnir bit će jači nego prijašnjih godina i neće biti lako ostvariti veliki rezultat. Bit će pet, šest ravnopravnih kandidata za naslov prvaka. Za mene su glavni favoriti Egipat, Maroko, Senegal, Obala Bjelokosti, Kamerun i Alžir. Nadam se i našem dobrom plasmanu", poručio je Francuz.

Nemaju zvijezda, ali...

Tunis nema nema zvučnu reprezentaciju, međutim igrači su više-manje standardni u svojim klubovima i to bi trebala biti najveća prednost Tunižana.

Najveća je zvijezda napadač St-Etiennea Wahbi Khazri, koji je ove sezone u 19 nastupa zabio 12 golova. Za reprezentaciju je upisao 43 nastupa i postigao 15 golova.

Nakon utakmice u Varaždinu Tunis će imati još jednu pripremnu utakmicu protiv Burundija, 17. lipnja. Na prvenstvu će igrati u skupini protiv Angole (24. lipnja), Malija (28. lipnja) i Mauritanije (2. srpnja).

Alain Giresse (Foto: AFP) Alain Giresse (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider