Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
modrić govorio o Baleu

Dalić kritizirao spornu odluku Uefe: "Hrvatska je druga na svijetu, treba tražiti respekt"

Trener i izbornik bili su gosti press-konferencije dan uoči susreta s Walesom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Još je manje od 24 sata ostalo do subotnje utakmice između Hrvatske i Walesa u kvalifikacijama za Euro 2020. Dan uoči dvoboja u Osijeku, posljednje obraćanje medijima uoči važnog susreta imat će izbornik Zlatko Dalić i kapetan Vatrenih Luka Modrić.

Velški novinar pitao je Modrića što očekujete od utakmice i koje su prednosti igranja u Osijeku, a ne Zagrebu?

"Očekujemo tešku utakmicu protiv ponajbolje ekipe uz nas u grupi. Nakon lošeg rezultata protriv Mađara nemamo pravo na grešku, jedino što nas zanima je pobjeda nadam se da ćemo doći do nje."

Razlog zašto igramo ovdje?

''To je odluka HNS-a, volimo igrati ovdje, imamo dobra iskustva i fenomenalnu podršku ovdje", izjavio je Modrić.

"Termin nije problem, volim ranije utakmice"

Jeste li pričali s Baleom, znate ga dobro?

"Otkad je otišao svatko na svoju stranu iz Reala nismo razgovarali, je li sretan, to morate njega pitati."

Koga još znate i cijenite iz Walesa?

"Kao ekipa su dobri i kompaktni, osim Garetha imaju još dobrih igrača, pogotovo prema naprijed. Imam veliki respekt prema njima, znamo da nas čeka iznimno teška utakmica."

Pogledajte objašnjenje zašto će Hrvatska pobijediti Wales: ''Pa taj je više igrao golf...'' Hrvoje Kečkeš prognozira ishod utakmice s Walesom Hrvoje Kečkeš prognozira ishod utakmice s Walesom Hrvoje Kečkeš prognozira ishod utakmice s Walesom

Puno se priča o tom terminu, kako gledate na to?

"Uvjeti su takvi kakvi jesu. Igrao sam u Engleskoj u takvim terminima. Kako je tako je, moraš se priviknuti, ne bi trebao biti problem, trenirali smo u to vrijeme, pripremali se, meni to nije problem, inače volim ranije utakmice."

"Igra u Realu nema veze s reprezentacijom, znam koliko Baleu znači igrati za Wales"

Bale nije puno igrao u završnici sezone u Realu, hoće li mu to biti problem?

"Igra u klubu i reprezentaciji ne mora imati poveznicu, znam koliko mu znači igrati u reprezentaciji, mislim da mu manjak minuta neće smetati. Očekujem dobrog Garetha i da ćemo ga uspjeti zaustaviti."

Jesi li možda kao Rakitić protiv Messija dao Daliću upute kako zaustaviti Balea?

"To morate pitati izbornika, a i da sam mu rekao, ne smijem otkriti, ha-ha."

Nakon sjajne sezone u Italiji Pašalić upozorava na najveću opasnost za Vatrene Vlado Boban iz Rijeke

Velik broj novih igrača, je li bilo dovoljno vremena za uigrati se?

"Dosta smo se pripremali ovih dana, radili smo na onome što želimo odigrati, kad godi bi došao netko novi, odgovorio bi na pravi način. Vjerujem da će igrači koji mijenjaju one koji nisu tu biti pravi."

O utakmici Walesa i Slovačke i mladom Jamesu?

"Pobijedili su što je najvažnije, igra je kakva god da je, najbitnije je pobijediti. Odigrali su veliku utakmicu, on kao i cijela ekipa. Pokazao je veliku kvalitetu, brz je i nezgodan, morat ćemo obratiti puno pozornosti na njega."

"Kod nas je uvijek presing, takav smo narod"

Nakon Modrića, na red je došao i hrvatski izbornik Zlatko Dalić. Hoće li Hrvatska igrati svoju igru ili se prilagoditi?

"Mi smo napravili dobrih sedam treninga, pokušavali neke stvari napraviti. Kako god okrenuli stvari, moramo biti momčad koja ima posjed lopte. Moramo biti puno koncentriraniji i odgovorniji. Nećemo moći imati visoki presing ili agresiju zbog vremena i vrućine. Neće biti lako", kazao je Dalić.

Je li pritisak na Walesu ili Hrvatskoj?

Reporter Dnevnika Nove TV nakon posljednjeg treninga Vatrenih: "Stigao Lovren, Melnjak odudara od ostalih" Vlado Boban iz Rijeke

"Kod nas je uvijek presing. Mi smo takav narod i od toga ne bježimo. Znamo što nas čeka sutra. Pritisak postoji nakon lošeg rezultata protiv Mađarske. Nije bitno kako, ali trebamo ta tri boda."

Vjerojatno nam nećete reći taktiku za Balea?

"Kao što je i Luka rekao, igra u Realu nema veze s Walesom, za koji je uvijek igrao odlično. Igra na drugoj poziciji, kao čista špica s dobrom podrškom."

"Bit će jako vruće, stvarno ne znam tko je donio tu odluku"

Godinu dana od utakmice sa Senegalom u sličnim uvjetima?

"Bit će jako vruće, stvarno ne znam tko je donio tu odluku. Hrvatska je druga na svijetu i treba postojati respekt prema njoj. U tom terminu igraju samo Hrvatska, Albanija i Island. Ali to ne smije biti alibi, isti su uvjeti za obje momčadi."

Vlado Boban (Foto: GOL.hr) Je li se nezgodan termin protiv Walesa mogao izbjeći? Reporter Nove TV otkriva što stoji iza toga divider

Jeste li zadovoljni reakcijom HNS-a što se toga tiče?

"Moj cijeli fokus je na utakmici sutra, što se događa iza kulisa ne znam. Govorim svoj osobni stav, je li tko reagirao ne znam. Hrvatska mora tražiti svoj respekt."

Niste utjecali na čelnike HNS-a?

"Odluka je takva kakva je, mi je moramo poštovati. Ako je netko odlučio tako... Ne želim se uvlačiti u zakulisne igre, moj posao je sutra u 15:00."
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider