Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
sve je vrlo jednostavno

Je li se nezgodan termin protiv Walesa mogao izbjeći? Reporter Nove TV otkriva što stoji iza toga

Je li se mogao izbjeći termin po najvećoj vrućini i sparini i kako funkcionira određivanje termina?

Vlado Boban (Foto: GOL.hr) (Foto: GOL.hr)

Približava se utakmica kvalifikacija za Euro 2020. između Hrvatske i Walesa, a jedna od glavnih tema je termin utakmice u vrućih 15:00.

Iz HNS-a nisu službeno puno pričali o tome, ali saznali smo neslužbeno što stoji iza toga. Prva i glavna stvar oko termina je jednostavna: iza svega stoji novac od TV prava koji je u modernom nogometu ogroman.

Cijela stvar funkcionira na sljedeći način: nakon što se izvuče grupa, čelnici reprezentacija sjednu i dogovore se tko kad igra, tko je domaćin, a tko gost, i naprave kalendar. Nekoliko sati nakon toga, UEFA izbacuje termine igranja utakmica.

Večernje termine dobiju reprezentacije koje najviše uplaćuju novac od TV prava, tako da one malo više diktiraju pravila. Recimo, Engleska igra gotovo sve utakmice u večernjim terminima.

Pogledajte objašnjenje zašto će Hrvatska pobijediti Wales: ''Pa taj je više igrao golf...'' Hrvoje Kečkeš prognozira ishod utakmice s Walesom Hrvoje Kečkeš prognozira ishod utakmice s Walesom Hrvoje Kečkeš prognozira ishod utakmice s Walesom

No, da ne plačemo, Hrvatska je igrala prvu utakmicu u večernjem terminu, pa u 18 sati protiv Mađarske, a ovo je jedina utakmica do kraja kvalifikacije koju ćemo igrati u 15:00.

Bit će sparno i vruće, Hrvatska u lipnju često zakaže. Nadam se da ovoga puta neće biti tako, igrači su toga svjesni. Svi govore: kako nama, tako i njima. Nema alibija, Hrvatska je favorit, nadamo se da će to i dokazati u Gradskom vrtu.

Izravni prijenos utakmice Hrvatska – Wales gledajte u subotu, 8. lipnja od 15 sati uživo na Novoj TV i GOL.hr-u. Specijalna emisija s gostima u studiju počinje 45 minuta ranije.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider