Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
"Hrvatska je nogometna nacija"

Turski izbornik biranim riječima govorio o Vatrenima: "Sretni smo što igramo s njima"

Turska u dobrom raspoloženju dočekuje Vatrene u Istanbulu u srijedu navečer.

Tri godine nakon poraza Hrvatske u kvalifikacijama za svjetsko prvenstvo, Vatreni opet gostuju u Turskoj. Ovog puta Dalića i izmjenjenu reprezentaciju u Istanbulu očekuju nova iskušenja.

Iako je riječ o prijateljskoj utakmici, Turci su itekako raspoloženi za pravi nogomet, a pokazali su to prošlog mjeseca u prijateljskom ogledu protiv Njemačke koja je završila 3:3, iako su Nijemci tri puta vodili. Evo kakav je plan turskog izbornika Senola Gunesa uoči susreta protiv Hrvatske.

"Hrvatska je nogometna nacija. Imaju sjajne igrače koji igraju u velikim klubovima. Deveti su na FIFA-inoj ljestvici i sretni smo što smo uspjeli dogovoriti ovaj prijateljski ogled protiv Hrvatske, jer su snažna momčad. Naš plan je ući u top 10 i nadamo se da ćemo sutra na terenu na najbolji način odmjeriti snage s Hrvatskom".

U Istanbulu možemo očekivati jednu sasvim novu hrvatsku reprezentaciju, a priliku za provjeru nekih igrača iskoristiti će i turski izbornik, koji je na izborničkom mjestu zamijenio Rumunja Mirceu Lucescua.

gol expired Jasna poruka Turcima: "Mi smo svjetski doprvaci, želimo pobijediti u svakoj utakmici" divider

Inače, Vatrene će dočekati momčad koja prema Transfermarktu vrijedi oko 315 milijuna eura. Glavne uzadnice igraju u velikim europskim klubvima, a najvrijedniji je 24-godišnji Caglar Soyuncu, stoper Leicestera. Odmah iza njega je 26-godišnji igrač Milana Hakan Calhanoglu, a tu su i 20-godišnji Ozan Kabak iz Schalkea te 22-godišnji Merih Demiral iz Juventusa.

"Kao što znate svi se borimo s pandemijom, tako da će nam utakmica sutra poslužiti da vidim u kakvoj mi formi dolaze igrači i koliko u ovom trenutku možemo očekivati od njih, to je ključ. Jer pred nama su nakon toga važne utakmice u Ligi nacija", rekao je izbornik Gunes.

Sve tri utakmice hrvatske reprezentacije u idućih sedam dana protiv Turske, Švedske i Portugala možete uživo gledati na Novoj TV i gol.hr-u, a sutrašnju s Turskom već od 18:15 kada počinje naša specijalna emisija.

gol expired Dalić za Novu TV najavio okršaj protiv Turske: "Želim da mi igrači zadaju nove brige" divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider