Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Četiri ekipe za dva mjesta

Tri utakmice do kraja kvalifikacija: Što Hrvatskoj treba za Euro?

Hrvatsku nogometnu reprezentaciju ove jeseni čekaju tri preostale kvalifikacijske utakmice za Europsko prvenstvo.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Poslije pobjede Slovačke u Budimpešti poznate su pozicije s kojih reprezentacije skupine E kreću u sam rasplet kvalifikacija za Europsko prvenstvo.

Za nas ono najvažnije - Hrvatska u jesenski finiš kreće s prve pozicije na ljestvici. Vatreni imaju 10 bodova, jedan više od Slovačke i Mađarske te četiri više od Walesa, dok je Azerbajdžan na začelju s jednim bodom, osvojenim ovog ponedjeljka protiv naše reprezentacije.

gol expired Izbornik je morao znati kakvi su Vatreni i prije vući poteze: Nema straha, Mađare će na Poljudu dočekati urnebes! divider

Kao što je poznato, dvije najbolje reprezentacije izravno će se plasirati na Euro, a uoči posljednjih 270 minuta najbolje stoje - Vatreni.

Izabranici Zlatka Dalića dvije od preostale tri utakmice odigrat će na domaćem terenu s izravnim konkurentima za jedno od prva dva mjesta - 10. listopada u Splitu protiv Mađarske i 16. studenog u Rijeci protiv Slovačke.

Između ta dva ogleda na programu je gostovanje u Walesu 13. listopada.

gol expired Dalić priznao gdje se pogriješilo protiv Azera: ''To je razočaranje za nas'' divider

U nekoliko navrata tijekom kvalifikacija, pa i poslije remija u Azerbajdžanu, spomenuo je izbornik Dalić kako će za plasman biti potrebno 15 bodova. S obzirom na trenutnu situaciju, završetak skupine s 15 bodova značio bi da će Hrvatska ostvariti jednu pobjedu i dva remija u utakmicama koje dolaze. A takav učinak može, ali i ne mora biti dovoljan, jer nije svejedno protiv koga bi bila upisana ta jed(i)na pobjeda.

Naravno, dosta će toga ovisiti i o tome kakve će rezultate ostvariti ostali. Ne treba posebno napominjati da bi svaki remi u međusobnim ogledima Slovaka, Velšana i Mađara bio dobrodošao za Hrvatsku i približio nas željenom cilju - nastupu na Euru.

gol expired Vlašić dječački iskren nakon remija u Bakuu: "Teško mi je govoriti, ovaj je ispao Messi'' divider

Raspored u skupini E:

10. listopada
Hrvatska - Mađarska
Slovačka - Wales

13. listopada
Wales - Hrvatska
Mađarska - Azerbajdžan

16. studenog
Hrvatska - Slovačka
Azerbajdžan - Wales

19. studenog
Slovačka - Azerbajdžan
Wales - Mađarska

Vjerujete li u pobjedu protiv Mađara na Poljudu?

Ukupno glasova:

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider