Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Imaju i teoriju o Kataru

Talijani o Mandžukiću: "Ušao u povijest Svjetskog prvenstva kroz pogrešna vrata"

Bivši hrvatski reprezentativac dobio je pozornost talijanskog Sky Sporta.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mario Mandžukić reprezentativnu karijeru okončao je nedugo nakon Svjetskog prvenstva u Rusiji gdje je s Vatrenima osvojio srebrnu medalju, doguravši do finala.

Taj finalni dvoboj Mandžo je obilježio tako što je postigao i gol i autogol. Nažalost, Francuzi su poveli nakon što je upravo Super Mario glavom okrznuo loptu i matirao Danijela Subašića. U nastavku utakmice je demonstrirao svoj nesalomljivi duh i karakter, ublaživši svojim pogotkom poraz Vatrenih.

"Događa se i najboljima"

Njegovu ulogu apostrofirao je talijanski Sky Sport.

"Mora se nositi s negativnim rekordom jer je on postigao jedini autogol u finalima svjetskih prvenstava. Bio je to propust turnira na kojemu je bio jedan od velikih protagonista", piše Sky i nastavlja:

"Uđete u povijest Svjetskog prvenstva kroz pogrešna vrata. To se događa i najboljima, ljudima koji su tijekom karijere slijedili san o podizanju pehara, a sve zbog jednog laganog i nespretnog nehotičnog dodira. Dogodilo se to i Mariju Mandžukiću, ratniku i vođi, u tih posljednjih 90 minuta koji vas dijele od vječne slave."

"U Kataru može zaboraviti negativne osjećaje iz Rusije"

Talijani su otišli toliko daleko da su iznijeli teoriju kako je Mandžukić, između ostalog, baš zato i napustio Torino i otišao u toplijeve krajeve.

"Karijeru je odlučio nastaviti, a možda i zaključiti, u Kataru koji predstavlja okruženje meteorološki dijametralno suprotno ruskom, gdje fizički i psihički može potpuno zaboraviti negativne osjećaje koje je doživio te nedjelje 15. srpnja 2018. na dan finala protiv Francuske", zaključuje Sky.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider