Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Ludnica s terminima

Što nas čeka u idućem izdanju Lige nacija? Poznato je 10 reprezentacija koje mogu igrati s Vatrenima

Hrvatska će i za dvije godine biti prisutna u elitnom razredu Lige nacija.

Hrvatska nogometna reprezentacija osigurala je mjesto u elitnom rangu Lige nacija i u idućem izdanju ovog natjecanja koje će se igrati tijekom 2022. godine.

Vatreni će i nadalje biti u Ligi A, a zasad je poznato 10 reprezentacija koje im mogu biti suparnici u skupini.

Europska krema

Uz Francusku i Portugal s kojima su se nadmetali ove jeseni, među elitom će se naći i Italija, Nizozemska, Poljska, Belgija, Danska, Engleska, Španjolska i Njemačka.

Ostaje nejasno i hoće li se na tom popisu naći Ukrajina ili Švicarska budući da je njihov međusobni dvoboj u sklopu posljednjeg kola skupine 4 Lige A odgođen zbog zaraze koronavirusom u ukrajinskim redovima i sad se čeka što će odlučiti UEFA. Ukoliko utakmica bude registrirana rezultatom 3:0 za Švicarsku, tada će oni ostati u Ligi A dok će Ukrajinci preseliti u Ligu B.

A tko će iz aktualnog natjecanja iz Lige B doći u društvo potencijalnih suparnika Vatrenih u Ligu A za 2022. godinu, saznat ćemo večeras kada su na rasporedu posljednje utakmice. Trenutna prva mjesta u svojim grupama drže Austrija, Škotska, Rusija i Wales, ali nitko od njih nije siguran uoči posljednjih 90 minuta. Sve će se znati večeras...

SP u Katru prisililo UEFA-u na promjene

Što se tiče termina odigravanja, bit će to vrlo zanimljivo. Naime, zbog toga što se Svjetsko prvenstvo u Katru igra od 21. studenog do 18. prosinca 2022., UEFA je bila prisiljena napraviti kalendarski odmak u odnosu na dosadašnja dva izdanja Lige nacija.

Kako je lipanj slobodan jer se SP igra u kasnu jesen, odlučeno je da će se u tom mjesecu odigrati čak četiri kola Lige nacija, a potom još dva u drugoj polovici rujna. Poslije toga više neće biti reprezentativnog okupljanja sve tamo negdje do kraja listopada 2022. ili početka studenog kada će započeti pripreme za svjetsku smotru.

Jeste li zadovoljni utakmicom u Splitu?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider