Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
optimisti

Vatreni se javili nakon ždrijeba: "To nam je prvi cilj. Hrvatska može protiv svih"

Škorić, Sosa, Budimir i Barišić javili su se iz svojih klubova.

Hrvatska nogometna reprezentacija igrat će u F skupini Svjetskoga prvenstva 2022 u Kataru zajedno sa selekcijama Belgije, Maroka i Kanade, odlučio je u petak ždrijeb u Dohi.

Hrvatska otvara prvenstvo s Marokancima 23. studenoga, pa slijedi dvoboj s Kanadom 27. studenoga, a u zadnjem kolu 1. prosinca igramo s Belgijom. Točne satnice i stadioni na kojem će igrati Hrvatska bit će poznati naknadno.

Niti s jednim od protivnika u skupini Hrvatska nije igrala na svjetskim prvenstvima, a ako Hrvatska osvoji prva dva mjesta u skupini, onda u osmini finala ide na prve dvije momčadi iz skupine E u kojoj su Španjolska, Njemačka, Japan, te pobjednik dvoboja Kostarike i Novog Zelanda.

Milan Stjelja Hrvatska je mogla i bolje proći na ždrijebu: Samo je jedna skupina teža od naše divider

Za Dnevnik Nove TV iz svojih klubova su se javili Škorić, Sosa, Budimir i Barišić.

''Uz Belgiju smo favoriti grupe i ne bi trebalo biti problema za idući krug. Križamo se sa Španjolcima i Nijemcima, oni su favoriti za naslov prvaka. To je turnirski format i sve je moguće. Hrvatska ima kvalitetu i to je pokazala na zadnjem Svjetskom prvenstvu'', izjavio je Mile Škorić.

''Favoriti smo za prolaz skupine, to nam je prvi cilj. Mislim da ako budemo pravi da nam to neće biti problem. Niti jedna reprezentacija nije lagana, ali mi imamo puno više kvalitete od njih. Belgija je jaka, ali Hrvatska uvijek može igrati protiv svih i očekivati pobjedu'', rekao je Borna Sosa.

gol expired Dalić otkrio prvi cilj Vatrenih: "Zadovoljan sam ždrijebom, ali..." divider

''O Belgiji sve znamo, a Kanada, kao i sve reprezentacije u Sjevernoj Americi, tamo nogomet napreduje. Puni su talenta i opasni. Maroko s Vahom, kvalitetna reprezentacija, ali ima Hrvatska svoje kvalitete i težinu'', dodao je Ante Budimir.

''Što se tiče Maroka i Kanade, nisam ih previše gledao. Nije slučajno da su na SP-u, neće biti lagano, ali najbitnije je da mi budemo 100% unutra, mi smo favoriti na papiru, ali to je samo papir i sigurno će biti zanimljivo'', rekao je Borna Barišić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider