Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Milan Stjelja iz Katara

Hrvatska je mogla i bolje proći na ždrijebu: Samo je jedna skupina teža od naše

Hrvatska na Svjetskom prvenstvu 2022. igra u skupini F s Belgijom, Marokom i Kanadom.

Hrvatska nogometna reprezentacija na Svjetskom prvenstvu 2022. u Kataru igrat će protiv Belgije, Maroka i Kanade u skupini F.

Prvu utakmicu izabranici Zlatka Dalića igraju protiv Maroka 23. studenog, drugu protiv Kanade četiri dana kasnije, dok je treća utakmica, protiv Belgije, na rasporedu 1. prosinca.

Samo je jedna skupina teža

Generalni je dojam da smo mogli proći bolje. U skupini F nalaze se reprezentacije koje su među 40 najboljih reprezentacija na svijetu. Belgija je druga na FIFA-inoj ljestvici, Hrvatska je 16., Maroko 24., a Kanada drži 38. poziciju.

Samo je jedna skupina "gora" po tom kriteriju od skupine F, a to je skupina u kojoj se nalaze Brazil, Švicarska, Srbija i Kamerun.

Bez ikakve dvojbe, Vatreni su izvukli jednu od najtežih skupina. Protiv Belgije smo igrali osam utakmica, bilo je to dosta izjednačeno, a takav je i omjer. Tri pobjede za jednu i drugu reprezentaciju te dva remija. Tko god je pobijedio, uvijek je pobijedio s golom razlike.

Vaha je najveća prednost Maroka

Kao što već znamo otprije Belgija je bila prva na FIFA-inoj ljestvici, i to pune tri godine. S Marokom smo igrali tek jednom, bio je to prijateljski dvoboj 1996. godine. Završilo je 1:1, a Vatreni su slavili nakon jedanaesteraca.

Njihova najveća prednost je Vahid Halilhodžić, poznati BiH stručnjak i bivši trener Dinama koji je uspio odvesti i četvrtu reprezentaciju na svjetsku nogometnu smotru. 

Protiv Kanade još uvijek nismo igrali, a mnogi su ocijenili kako bi njih bilo najbolje izbjeći iz četvrte jakosne skupine, ali kuglice nas ovog puta nisu "pomazile".

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider