Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Bivši trener Dinama

Vatreni otvaraju Svjetsko prvenstvo protiv Vahe: Glavnu zvijezdu izbacio je iz reprezentacije

U srijedu, 23. studenog Hrvatska i Maroko igraju prvu utakmicu skupine F Svjetskog prvenstvu u Kataru

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska nogometna reprezentacija otvara Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru protiv Maroka kojeg vodi Vahid Halilhodžić, poznati BiH stručnjak i bivši trener Dinama. Utakmica se igra u srijedu, 23. studenog.

69-godišnji stručnjak iz Mostara odveo je četvrtu reprezentaciju na Mundijal. Nakon Obale Bjelokosti, Alžira i Japana, Vaha je osigurao Maroku plasman na Svjetsko prvenstvo i tako se upisao u povijest svjetskog nogometa.

Na putu do Katara marokanska nogometna reprezentacija morala je preskočiti DR Kongo. Nakon 1:1 u prvoj utakmici, Maroko je na domaćem terenu u Casablanci razbio Kongo s 4:1.

Zvijezda PSG-a je najvrijedniji igrač

Prema Transfermarku vrijednost marokanske nogometne reprezentacije procijenjena je na 218 milijuna eura, a najvrjedniji igrač je zvijezda PSG, Achraf Hakimi koji vrijedi 70 milijuna eura!

Osim njega, tu je i Youssef En-Nesyri, nogometaš Seville koji vrijedi 35 milijuna eura.

gol expired Igra protiv Vatrenih u Kataru. Kaže da nije rođen u Hrvatskoj: "Ja sam iz srpske Dalmacije" divider

Usporedbe radi vrijednost hrvatske nogometne reprezentacije procijenjena je na 320 milijuna eura, a od Vatrenih najvrijedniji nogometaš je Mateo Kovačić. On vrijedi 45 milijuna eura, dok je na drugom mjestu Joško Gvardiol koji vrijedi 30 milijuna eura.

Vaha otpisao glavnu zvijezdu Maroka

Iako je Hakim Ziyech najpoznatije ime marokanske nogometne reprezentacije, on je ispao iz kruga reprezentacije jer se zamjerio Halilhodžiću. 

Veznjak Chelseaja odglumio je ozljedu kako ne bi ulazio u igru u prijateljskoj utakmici protiv Gane 8. lipnja u 68. minuti. Nije se htio zagrijavati kad mu je rečeno da će startati s klupe, a Ziyech mu je preko medija odbrusio:

"Klaune, reci istinu sljedeći put!"

Zbog toga ga Vaha nije zvao na Afrički Kup nacija, a hoće li se nešto promijeniti u budućnosti, tek ćemo saznati.

U skupini F, osim Maroka, hrvatska nogometna reprezentacija igrat će protiv Belgije, ali i Kanade, hit-momčadi kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider