Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
"Idemo korak po korak"

Dalić otkrio prvi cilj Vatrenih: "Zadovoljan sam ždrijebom, ali..."

Zlatko Dalić komentirao je ždrijeb koji je Hrvatsku spojio s Belgijom, Kanadom i Marokom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić komentirao je ždrijeb grupa Svjetskog prvenstva 2022. u Kataru. Kuglice su spojile Hrvatsku s Belgijom, Marokom i Kanadom u skupini F.

Vatreni otvaraju Svjetsko prvenstvo protiv Maroka kojeg vodi bivši trener Dinama Vahid Halilhodžić, a utakmica se igra u srijedu, 23. studenog.

"Dobili smo Belgiju koja je tri godine bila prva na FIFA-inoj ljestvici, Kanadu i Maroko. Ako pogledamo naše protivnike, Kanada je bila prva momčad u skupini, pobijedila je SAD i Meksiko. Oni napreduju i neće biti lako protiv njih", rekao je Dalić pa se osvrnuo na marokansku nogometnu reprezentaciju za HRT.

Dalić ne želi nikoga podcijeniti

"S druge strane imamo Maroko kojeg vodi Halilhodžić, najuspješniji izbornik koji je odveo četiri reprezentacije na Svjetsko prvenstvo. Mislim da smo spremni, znamo koji je cilj i možemo tražiti taj prolaz u drugi krug", kazao je izbornik pa komentirao ždrijeb koji je odredio da protiv najjačeg suparnika, Belgije igramo u posljednjem, trećem kolu grupne faze svjetske nogometne smotre u Kataru.

gol expired Igra protiv Vatrenih u Kataru. Kaže da nije rođen u Hrvatskoj: "Ja sam iz srpske Dalmacije" divider

"Mislim da je ždrijeb dobar. Prvu utakmicu igramo s Marokom, drugu s Kanadom, a onda na kraju igramo s Belgijom. Ne smijemo nikoga podcijeniti, protivnici su teški. Idemo korak po korak. Kao uvijek sam optimist, vjerujem da ćemo proći u drugi krug".

Izbornik otkrio prvi cilj skupine

Kao što je već ranije priznao, izbornik Dalić želio je pod svaku cijenu izbjeći Francusku koju još uvijek nismo uspjeli svladati pa za kraj otkrio koji je cilj na Svjetskom prvenstvu u Kataru:

gol expired Vatreni otvaraju Svjetsko prvenstvo protiv Vahe: Glavnu zvijezdu izbacio je iz reprezentacije divider

"Prvi je cilj - proći grupu", zaključio je izbornik.

Inače, Hrvatska drugu utakmicu Svjetskog prvenstva igra protiv Kanade 27. studenog, dok treću utakmicu protiv Belgije igraju 1. prosinca.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider