Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Koga god odabere...

Dalić mora prelomiti: Glavna taktička dilema je - startati s Badeljom ili Vlašićem?

Slovačka - Hrvatska igra se u petak u Trnavi s početkom u 20:45 uz izravan prijenos na Novoj TV i GOL.hr-u, a specijalna emisija počinje već od 20:15.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pitanje veznog reda posljednjih dana se iskristaliziralo kao glavna tema oko reprezentacije. Pomoćnik izbornika Dalić, Dražen Ladić, rekao je da će izbornik odluku donijeti na ovim posljednjim treninzima.

Ono što je jasno da upravo u toj veznoj liniji Hrvatska ima najveću koncentraciju kvalitete pa koga god Dalić odabere neće pogriješiti. Čini se da dvojica imaju najveće šanse za ulazak u tu prvu postavu, jedan je prekaljeni Milan Badelj, a drugi je Nikola Vlašić kojeg izbornik Dalić redovito hvali.

Dan uoči puta u Slovačku pred kamere i mikrofone prvo je stao Ante Rebić, važna napadačka uzdanica Zlatka Dalića. Novi igrač Milana pohvalio je Slovake, ali i poslao očekivanu poruku.

"Slovačka je dosta jak protivnik koji pokušava igrati nogomet, bez puno nabijanja. Ali, mislim da će se pitati najviše Hrvatsku i kakav ćemo mi pristup imati", poručio je Rebić.

Ante Rebić (Foto: GOL.hr) Pogledajte urnebesnu zezanciju Vatrenih i reakciju novog pojačanja Milana divider

Kada je krenuo detaljnije pričati o Slovacima, sa strane su ga zafrkavali suigrači, što Rebiću nije najbolje sjelo.

"Imaju dosta kvalitetnih igrača koji... Hahaha. Imaju dosta kvalitetnih igrača koji igraju u dobrim klubovima i... Pa, izvini molim te stvarno. Aj, neću", poručio je novinarima i suigračima i otišao iz mix-zone.

Ante je otišao, tako da nismo uspjeli čuti njegove impresije oko transfera u redove Milana. Neka progovori na idealnom mjestu - na stadionu Anton Malatinsky, u dvoboju protiv Slovaka.

Hoće li Hrvatska pobijediti u Slovačkoj (uživo GOL.hr i Nova TV)?

Ukupno glasova:

Tajni Dalićev adut za Slovake: "Nema kalkulacija, idemo po svih šest bodova!" Josip Brekalo (GOL.hr)

Čovjek u kojeg Zlatko Dalić ima veliko povjerenje, što nerijetko ističe, krilni je napadač Wolfsburga Josip Brekalo. Sezona u klubu nije počela idealno, no Josip je brzo promijenio situaciju.

"U prve tri utakmice sam krenuo s klupe, jer je trener odlučio dati drugim igračima šansu prije mene. Međutim, ja sam na najbolji mogući način odgovorio kad sam ulazio s klupe, evo zadnju utakmicu sam startao od početka, zabio gol, tako da mislim da će sad sve krenuti svojim tokom", uvjeren je Brekalo.

Slovake iznimno respektira i očekuje zahtjevnu utakmicu.

"Škriniar koji igra u Inter Milanu, Hamšik koji je jako dobar igrač, imaju isto dobrih ostalih veznih igrača, tako da neće biti lako. Možda će utakmica biti nešto slično kao u Mađarskoj, međutim mi moramo pokazati neko drugo lice, ne kao u Mađarskoj, i mislim da ako budemo pravi da se možemo nadati pobjedi."

Lijevi bek o atmosferi među Vatrenima: "Ovo je nova Hrvatska, nedostajat će nam Rakitić, ali..." Borna Barišić daje izjavu (GOL.hr)

Hrvatska u Trnavi neće moći računati na igrače poput Rakitića, Kramarića, Kovačića, ali alibija nema. Stav je Borne Barišića, braniča Glasgow Rangersa koji je postigao prvi hrvatski gol u ovim kvalifikacijama.

"Sigurno da su to igrači koji su bitni za ovaj sastav, no pričati sada o tome i povlačiti temu oko nedostataka nema smisla. Utakmice su vrlo brzo, imamo širok kadar i mislim da ih se u jednu ruku može i zamijeniti. Falit će nam sigurno, ali nema kukanja i nema alibija. Idemo po te bodove i kvalificirati se na EURO", kazao je Barišić.

Eto, Vatreni su odradili svoj dio priprema, u Slovačku sele ovog četvrtka gdje ih već čeka naša ekipa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider