Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Njega stalno ističe

Tajni Dalićev adut za Slovake: "Nema kalkulacija, idemo po svih šest bodova!"

Iako mu je minutaža u klubu skromna, učinak mu je odličan i očekuje se u početnih 11 u Trnavi.

Galerija Josip Brekalo (GOL.hr)

Hrvatska nogometna reprezentacija ovog petka gostuje kod Slovačke u sklopu kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2020. godine (Slovačka - Hrvatska počinje u 20:45, a specijalna emisija već u 20:15).

Josip Brekalo će, po svemu sudeći, biti u početnoj postavi Vatrenih, u njega izbornik Zlatko Dalić polaže velike nade očekujući da će baš on biti njegov tajni adut. Dva dana uoči utakmice, Brekalo je stprljivo odgovarao na brojna novinarska pitanja.

Jako kvalitetno ljeto ste imali, bez obzira na rezultatski neuspjeh s U-21 reprezentacijom, ali imali ste lijepe partije i u mladoj reprezentaciji i u klubu. Bilo bi lijepo kad biste nastavili u A reprezentaciji.

"Pa da, u dobroj formi sam, u klubu smo jako dobro startali, ja se jako dobro osjećam i nadam se da ću ovdje tako nastaviti."

Šest nastupa zasad imate za A reprezentaciju, bez pogotka, bilo bi krasno kad bi prvijenac stigao baš protiv Slovačke.

"Ja ne razmišljam na taj način da to baš mora doći, prije svega sam fokusiran da dobro odigram svaku utakmicu, a pogodak bude kao neki šlag na torti. Možda zabijem gol, nadamo se svi skupa dobrom rezultatu."

Izbornik Dalić poslije Svjetskog prvenstva u Rusiji vrlo vrlo često spominje mlade igrače, često ističući vas i Nikolu Vlašića. Je li taj mladi val sada spreman preuzeti onu najveću dozu odgovornosti?

"Mi svi mladi nastojimo što bolje raditi da na neki način možda i preuzmemo glavnu riječ jednog dana. Na nama je maksimalno budemo fokusirani i da iskoristimo našu šansu kad ona dođe."

Mala minutaža je u klubu, 160 minuta u četiri utakmice, a imate tri gola i asistenciju što uopće nije loše. Jeste li razgovarali s trenerom da uletite u prvu momčad?

"Sad naizgled izgleda mala minutaža, ali ja sam se izborio za startnu postavu. U prve tri utakmice sam krenuo s klupe jer je trener odlučio dati šansu drugim igračima prije mene, ali ja sam na najbolji mogući način odgovorio."

U reprezentaciji ste igrali desnog beka, sada za tim nema potrebe.

"To je na izborniku da odluči, ja sam spreman igrati bilo što, što on kaže."

Analizirali ste Slovačku?

"Jesmo, radi se o iznimno tvrdoj reprezentaciji koja ima jako tvrde pojedince, Škriniara, Hamšika i ostale. Neće biti lako, utakmica će biti slična onoj kao u Mađarskoj, a mi moramo pokazati neko drugo lice i onda se možemo nadati pobjedi."

Je li ovo teže gostovanje nego u Mađarskoj?

"Ne znam, to ćemo vidjeti u petak, mi moramo gledati sebe i ako budemo pravi onda neće biti problema."

Čuvaš li možda neki pogodak za petak?

"Pa nadam se, ali neka bilo tko zabije gol, samo da mi izvučemo pozitivan rezultat."

Kako vas izbornik priprema? Rekao je da ide na tri boda, je li to tako izgleda i na treninzima?

"Naravno, nema kalkulacija, idemo na šest bodova u ove dvije utakmice."

Slovačka je blizu kao i Mađarska, ne bi trebala izostati niti podrška s tribina.

"Da, mi se uvijek nadamo našoj podršci s tribina, sigurno da nam puno znači naš 12. igrač."

Fokus je na Slovacima, ali slijedi nam i gostovanje u Bakuu.

"Prvo Slovačka, a onda ćemo prebaciti sav fokus na Azerbajdžan. Nadamo se, šest bodova je naš cilj."

U odnosu na ova dosadašnja prijašnja okupljanja, je li se osjeti možda veća doza mobilizacije s obzirom na stanje u skupini?

"Pa sigurno da je sad faza takva da se dosta toga može odrediti. Moramo maksimalno ući u obje utakmice, nemamo pravo na kiks, ovo su iznimno bitne utakmice."

Koliko će prijelazni rok utjecati na ove dvije utakmice?

"Imamo nekih igrača koji nisu najzadovoljniji svojim statusima u klubovima, nažalost evo i bitan igrač kao što je Ivan Rakitić nije tu zbog takvih razloga, sigurno da to utječe na nas sve, ali mi koji smo tu moramo biti maksimalno fokusirani i pobijediti ove dvije utakmice."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider