Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Analiza Slovaka već obavljena

Lijevi bek o atmosferi među Vatrenima: "Ovo je nova Hrvatska, nedostajat će nam Rakitić, ali..."

Hrvatska nogometna reprezentacija ovog petka gostuje u Slovačkoj u sklopu kvalifikacija za Europsko prvenstvo koje će se 2020. igrati diljem kontinenta.

Galerija Borna Barišić daje izjavu (GOL.hr)

Borna Barišić, lijevi bek Rangersa i hrvatske nogometne reprezentacije, najavio je kvalifikacijsku utakmicu Slovačka - Hrvatska koju ćete moći gledati u izravnom prijenosu na Novoj TV i GOL.hr-u ovog petka s početkom u 20:45 (specijalna emisija kreće već od 20:15).

Kakva je atmosfera u reprezentaciji?

"Odlična, sve je super ovih par dana, pripremamo se za dvije jako bitne utakmice."

Pozicija lijevog beka u ovom postmundijalskom razdoblju pripada uglavnom tebi iako minutaža u Rangersima ima dosta amplituda.

"Da, baš to, krenulo je sve super, pa je malo zapelo, sad je opet na kraju dobro. Ja sam spreman što se mene tiče osobno."

"Slovačka igra s lažnom špicom koja se vraća u sredinu"

Svi kažu da ste već počeli analizirati reprezentaciju Slovačke. Kakve igrače imaju na tvojoj strani?

"Imaju kvalitetne igrače i u napadu i u veznom redu, a i nazad. Radi se o jednoj dobroj ekipi. Odradili smo analizu njih i u napadačkom i u obrambenom smislu. Ponavljam, bit će teška utakmica, radi se o dobroj ekipi."

Kako to izgleda kod njih? Ostavljaju dojam kao da igraju s lažnom devetkom?

"Tako je, igraju s tom lažnom špicom koja se vraća u sredinu i onda se otvaraju po krilima. Imaju oni svojih slabosti i mi ćemo ih pokušati iskoristiti."

Je li došlo vrijeme da Vatreni budu na razini potrebnoj za kraj kvalifikacija?

"Slažem se. Došlo je vrijeme iako mi je teško to komentirati. U nekom trenutku to ne izgleda kao što je bilo na Svjetskom prvenstvu, makar mi dajemo uvijek 100 posto za reprezentaciju. Nadam se da će to biti dovoljno da uzmemo šest bodova."

"Ne mislim da je atmosfera u reprezentaciji loša"

Ovo što slijedi je nova Hrvatska, nema Rakitića ni Kramarića, ukupno šest igrača koji su bili u Rusiji.

"Sigurno, ali nema sad smisla pričati o tome što je bilo, utakmice su vrlo brzo. U jednu ruku ih se može zamijeniti, nema kukanja i alibija. Ne mislim da je atmosfera u reprezentaciji loša, teško je meni komentirati to što je Lovren rekao, on je duže u reprezentaciji od mene i ima bolji uvid u sve. Moj osobni dojam je da će nam nedostajati Rakitić, ali koga nema bez njega se mora i može."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider