Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
mandžukić u unitedu samo glasina?

Giggs za Dnevnik TV otkrio da mu je Modrić jedan od najdražih igrača svijeta

Izbornik Ryan Giggs ekskluzivno je uoči utakmice Walesa i Hrvatske razgovarao s novinarom Nove TV Stipom Antonijevićem.

Giggs za Novu TV (Foto: GOL.hr) (Foto: GOL.hr)

Specijalna emisija Nove TV počinje već od 20:15. Voditelj u studiju bit će Milan Stjelja, a uz stalnog stručnog komentatora Mate Bilića gost je i Jerko Leko

U nedjelju su na rasporedu dvije utakmice u hrvatskoj skupini E, a u jednoj od njih Vatreni mogu izboriti plasman na Europsko prvenstvo koje će se igrati iduće godine. Wales dočekuje Hrvatsku u Cardiffu, a uoči tog susreta s izbornikom Ryanom Giggsom razgovarao je novinar Nove TV Stipe Antonijević.

Kečkeš i dr. Ivo Zicer Što odigrati na Vatrene u Walesu? Naš stručnjak nam prvi put preporučuje – remi divider

* Gospodine Giggs, velika je utakmica sutra pred Vama, utakmica protiv prvoplasirane momčadi u grupi, ali i finalista Svjetskog prvenstva?

"Da, velika utakmica protiv vrlo jake momčadi. Jedva čekamo taj susret. Morat ćemo dobro igrati da bismo ostvarili dobar rezultat jer Hrvatska ima sjajne pojedince. Nakon što su malo laganije krenuli u kvalifikacije, sada pokazuju svima što su sve u stanju napraviti i da su opet u formi sa Svjetskog prvenstva."

* Barem neće biti teško kao što je bilo u Osijeku.

"Ta je bila teška utakmica za nas. Vrućina i sredina ljeta, bila je to jako teška utakmica protiv jako dobre momčadi. Nismo baš imali ni previše sreće, ali završili smo utakmicu u dobrom ritmu i možda smo mogli iščupati i bod."

Nikola Vlašić (Foto: GOL.hr) Vlašić o mogućem ulasku u prvih 11; detektirao prednost Hrvatske protiv Walesa: "Kvalitetniji smo" divider

* Što biste rekli što je važnije, povratak Ivana Rakitića u Hrvatsku ili povratak Aarona Ramseyja za Wales, naravno ako bude spreman?

"Obojica su dobri igrači. Hrvatskoj nedostaje Brozović koji je u dobroj formi, Rakitić nije baš igrao ljetos, ali je kvalitetan igrač. Pokazao je to i u Barceloni i u hrvatskoj momčadi. Imate veliku snagu u srednjem redu, vidite samo što su sve osvojili ti igrači i koliko su iskusni. Ali i mi imamo dobrih igrača. Spomenuli ste Aarona, ali imamo još dobrih igrača koji vam mogu zaprijetiti, naštetiti."

* Imali ste dugu i sjajnu igračku karijeru u kojoj ste nastupali protiv puno hrvatskih igrača, da morate izabrati jednog, kojeg biste igrača izabrali, tko Vas je najviše impresionirao?

"Modrić je jedan od mojih najdražih igrača. Konzistentnost koju on pokazuje. Igrao sam protiv njega u Premierligi kada je bio u Tottenhamu, a nakon toga je napravio sjajne stvari s Real Madridom i Hrvatskom. On je kapetan, vođa i prekrasno ga je gledati. Nadam se da neće i sutra biti tako fantastičan, dobro ćemo ga se paziti."

Roger Federer (Foto: AFP) Rijetko kad vidimo da veliki Roger Federer ovako izgubi živce na presici divider

* Posljednji put kad smo se sreli iznenadili ste se kad sam Vam rekao da nikada ni jedan Hrvat nije igrao za Manchester United, no čini se da bi se to ubrzo moglo dogoditi. Izvještaji govore kako bi Mario Mandžukić mogao potpisati u zimskom prijelaznom roku za Crvene Vragove. Kao klupska legenda, mislite li da bi to bio dobar potez?

"Nisam baš siguran. Gledajte, uvijek je teško dovoditi igrače u siječnju. Teško je nagađati, moramo pričekati pa ćemo vidjeti. I sami ste rekli, bio sam jako dugo u Manchester Unitedu i naslušao sam se raznih špekulacija. Teško je komentirati glasine. Svaki se tjedan dogodi nešto novo. Manchester United kupuje 20 igrača svaki tjedan, ali to vam je tako."

Mario Mandžukić (Foto: AFP) Mandžo ''postigao verbalni dogovor'' za transfer u siječnju: Postaje prvi Hrvat u slavnom klubu divider

* Što mislite o Mandžukiću?

"Mandžukić je kvalitetan napadač. Pokazuje to kroz sve ove godine. Na izlaznim je vratima kluba, ali još jednom ponavljam, ne bih komentirao glasine."

* Hvala Vam, gospodine Giggs!

Izbornik Walesa Ryan Giggs potvrdio je kako je sve u redu s Garethom Baleom za utakmicu s Hrvatima, a trebao bi se oporaviti i veznjak Juventusa Aaron Ramsey, koji nije igrao u remiju sa Slovacima u četvrtak.

Hrvatska od 20:45 gostuje u Walesu, a izravan prijenos iz Cardiffa uživo možete pratiti na Novoj TV i GOL.hr-u uz komentar Željka Vele i Saše Lugonjića.

Petković najtraženiji na Transfermarktu (Screenshot) Traženiji od svih: Petković popularniji od Messija i Cristiana Ronalda na Transfermarktu divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider