Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Vatreni trebaju Ivana

Rakitić otvara dušu i otkriva što ga je morilo: Biti tik uz Modrića velika je stvar, a uskoro će biti glavni

Rakitić će se pojaviti pred novinarima na današnjoj press-konferenciji HNS-a, koju ćemo uživo prenositi na našem portalu od 13:30.

Luka Modrić i Ivan Rakitić (Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL)

Ivan Rakitić dočekan je u Omišu kao kralj. Izvješća kažu da je bio najveći magnet za navijače na prvom treningu hrvatske reprezentacije uoči odlučnog kvalifikacijskog okršaja s Mađarskom u Splitu, koji ćete u izravnom prijenosu moći gledati na GOL.hr-u i Novoj TV.

Navijači mu očito nisu odveć zamjerili što je propustio dva posljednja okupljanja reprezentacije. Rakitić je, uz, jasno, domaćeg dečka Ivana Perišića, bio najtraženiji za fotografiranje i dijeljenje autograma.

UŽIVO PRESS-KONFERENCIJA IVANA RAKITIĆA OD 13:30

Rakitić će se pojaviti pred novinarima na današnjoj press-konferenciji HNS-a, koju ćemo uživo prenositi na našem portalu od 13:30. Trening u Omišu je pomaknut sa 17 na 17:30.

Rakitić otvara dušu

Pretpostavlja se da će "otvoriti dušu" i objasniti neke stvari koje se morile njega, ali i hrvatsku sportsku javnost. Primjerice, zašto nije došao na posljednja dva okupljanja i koliko još namjerava igrati za reprezentaciju. Očekuje se da će se dotaći i svoje delikatne situacije u Barceloni, gdje je ispao iz prvog sastava i uglavnom ulazi s klupe.

Ćiro Blažević (GOL.hr) Ćirina postava za Mađarsku: Opasno izvrijeđao Messija i šefove Barce te progovorio o odnosu Rakitića i Modrića divider

Novinari će ga vjerojatno priupitati očekuje li da će biti u udarnom sastavu za Mađarsku na Poljudu i kako će reagirati ako se izbornik Zlatko Dalić odluči za drugu kombinaciju.

Možda će pokoju reći i o svojem odnosu s kapetanom hrvatske reprezentacije Lukom Modrićem, koji je u Trnavi uoči ogleda sa Slovačkom otkrio da se nije čuo s Rakitićem te da ne zna zašto je u posljednji trenutak iznenađujuće otkazao nastup i nije došao na okupljanje za kvalifikacijske utakmice sa Slovačkom i Azerbajdžanom.

gol expired Dalić nema (puno) problema pred okršaj s Mađarskom na Poljudu divider

U svakom slučaju, mislimo da je dobro i za Rakitića i za Vatrene što se vratio u okrilje hrvatske reprezentacije. Na taj je način izravno demantirao prilično utemeljene spekulacije kako se namjerava oprostiti od najdražeg dresa.

Vatreni trebaju Ivana, on treba Vatrene

Rakitić treba Vatrenima, i Vatreni trebaju Rakitiću. Iako trenutačno nema baš najbolji status u Barceloni, jasno je da je veznjak katalonskog diva od ogromnog značaja za hrvatsku reprezentaciju.

Iako je i u bliskoj i daljoj prošlosti znao propuštati okupljanja hrvatske reprezentacije zbog nejasnih razloga, o tome bi ponešto mogao reći i bivši izbornik Ante Čačić, iako je nerijetko znao biti previše osjetljiv i senzibilan, Rakitić je igrač kojeg vrijedi čekati i tolerirati mu neke stvari koje možda drugim igračima izbornici ne bi tolerirali.

Hrvoje Kečkeš Netko bi potpisao X s Mađarskom, ali ne i oni: Pogledajte što kažu naši prognozeri divider

On je to zaslužio prije svega svojim igrama u najdražem dresu, a tek onda zbog toga što uživa status velike zvijezde. Biti toliko godina prvotimac kluba poput Barcelone, s kojom je osvojio sve što se može osvojiti u nogometu, dokaz je neupitne svjetske klase.

Nijedna reprezentacija, čak ni one najveće poput Njemačke, Brazila ili Francuske, takvog igrača ne bi se olako riješila. Jasno je da treba sve poduzeti da ostane na raspolaganju.

gol expired Loš dan za Mađarsku: Pokosile ih ozljede, a onda je stigla i odbijenica iz UEFA-e divider

Ne treba podsjećati koliko je bio (pre)važan njegov doprinos u osvajanju srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Rakitić je već dao mnogo reprezentaciji i još uvijek može dati jako puno. U godinama je kada su mnogi nogometaši dosegli vrhunac karijere.

Nije mala stvar biti tik uz Modrića, a uskoro će biti glavni

Rakitić ima 31 godinu, a Modrić je, primjerice, s 32-33 godine zablistao u punom sjaju i pokupio sve najvrjednije individualne nagrade. Znamo da osjeća da nije dovoljno cijenjen u Hrvatskoj, da ga se ne poštuje dovoljno u nekim sferama, što je vjerojatno i djelomično točno, no i odnos navijača u Omišu pokazuje koliko je zapravo obljubljen u Hrvatskoj, koliko ga navijače cijene i vole, što je u biti najvažnije.

gol expired Vatreni trenirali u Omišu, obožavateljima glavne zvijezde Rakitić i Perišić divider

Imao je sreću ili možda nesreću, kako se uzme, što je igrao u eri Luke Modrića, pa se ne može reći da je najveća zvijezda i glavni igrač Vatrenih, no Rakitić je po svemu tik uz Modrića. Nije malo biti druga zvijezda reprezentacije prepune zvijezda kao što je Hrvatska.

Osim toga, mlađi je od Modrića dvije i pol godine te bez većih problema može odraditi još dva ili čak tri kvalifikacijska ciklusa i tri velika turnira. On je sigurni sljedeći kapetan Vatrenih. Ako bude imao još malo strpljenja, Rakitić bi u smiraju karijere mogao pokupiti vrhnje.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider