Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
veliko priznanje

Poznati hrvatski liječnik bit će jedan od najvažnijih ljudi na Euru 2020.

Dugogodišnji liječnik Vatrenih, Zoran Bahtijarević bit će šef liječničke službe na Euru 2020.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Veliko priznanje stiglo je dr. Zorana Bahtijarevića, ali i cijeli Hrvatski nogometni savez. Dugogodišnji liječnik hrvatske nogometne reprezentacije imenovan je glavnim medicinskim časnikom na skorašnjem Europskom prvenstvu 2020.

Znamo kako će ovo biti poseban Euro, organizacijski najzahtjevniji dosad zbog krize vezane za pandemiju pa je time ovo imenovanje uistinu veliko priznanje.

"Zahvalan sam rukovodstvu Uefe na ukazanom velikom povjerenju. Osim što se radi o priznanju mom dugogodišnjem radu u nogometu, vjerujem da je ovo i veliko priznanje Hrvatskom nogometnom savezu u kojem sam od 1992. godine prošao kao liječnik sve uzrasne kategorije i stjecao potrebno znanje i iskustvo. Zahvalan sam prvenstveno pokojnom docentu Mladenu Ćepuliću, koji je bio moj učitelj i koji me primijetio, pomagao mi i podržavao me. Svakako vrijedi naglasiti ulogu predsjednika HNS-a i člana Izvršnog odbora Uefe, gospodina Davora Šukera, koji mi je uvijek bio velika podrška tijekom cijele moje karijere", kaže dr. Zoran Bahtijarević, prenosi službena stranica HNS-a.

Bahtijarević je od 2007. godine Uefin doping kontrolor, a u toj ulozi već je bio na šest Uefinih klupskih finala. Aktualni je treći dopredsjednik Uefine Medicinske komisije, a uz predsjednika iste Komisije, Tima Meyera, glavni je autor Uefinog "Return to Play" protokola koji je omogućio siguran povratak nogometa kada to drugi sportovi nisu uspijevali.

Pritom je na prošlogodišnjoj završnici Lige prvaka u Lisabonu također bio glavni liječnik, kao i na Superkupu u Budimpešti.

"Predstojeći Euro je izuzetno specifičan, jer se održava u razdoblju pandemije koronavirusa, ali i u 11 različitih zemalja. Činjenica je da svih 55 zemalja članica Uefe u zajedničkoj borbi protiv pandemije ima različite pristupe i u tom pogledu naš glavni zadatak uoči Eura je, koliko je to moguće, ujednačiti pristup. Tijekom protekle godine moj je zadatak bio koordinirati aktivnosti s lokalnim vlastima kad bi se u pojedinom klubu ili reprezentaciji pojavio pozitivan nalaz nekog igrača, a sve u cilju normalnog odigravanja utakmica. Očito smo svi zajedno u tome uspjeli, jer u više od dvije tisuće odigranih utakmica nije zabilježen nijedan slučaj prijenosa virusa s igrača na igrača iz suparničkih momčadi niti na lokalno stanovništvo."

Cijeli intervju pogledajte na službenoj stranici Hrvatskog nogometnog saveza.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider