Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Prvi put nakon 10 mjeseci

Počele pripreme za europske i svjetske prvake: Vatreni trenirali po jakoj kiši

Bio je to prvi zajednički trening svjetskih doprvaka nakon 10 mjeseci pauze.

Hrvatska nogometna reprezentacija odradila je na stadionu Maksimir trening uoči prvih ispita u Ligi nacija, gostujućih ogleda protiv Portugala i Francuske.

Bio je to prvi zajednički trening svjetskih doprvaka nakon 10 mjeseci pauze.

Posljednji put Vatreni su bili na okupu u studenom prošle godine kada su u prijateljskom susretu u Puli pobijedili Gruziju sa 2:1. U ožujku su trebali nastupiti na turniru u Katru, a ovoga ljeta na Europskom prvenstvu. Međutim, koronavirus je pokvario sve planove.

"Svi su sretni i zadovoljni. Reprezentacija je svima nedostajala i radujemo se okupljanju nakon deset mjeseci. Čekaju nas dvije teške utakmice, protiv europskog prvaka Portugala i svjetskog prvaka Francuske. Suparnici nisu mogli biti teži, pogotovo u vrijeme koje nije idealno za nogomet, no spremni smo dati sve od sebe", kazao je uoči okupljanja izbornik Zlatko Dalić.

Nažalost, vrijeme nije bilo naklonjeno hrvatskim nogometašima koji su vježbali po jakoj kiši koja se spustila nad Zagreb.

U petak let za Porto

U dogovoru s izbornikom rujansko okupljanje Vatrenih propustit će kapetan Luka Modrić i dokapetan Ivan Rakitić, dok je zbog bolesti otpao stoper Wolfsburga Marin Pongračić. Dalić je zbog toga aktivirao pretpozive napadačima Antoniju Čolaku i Anti Budimiru, stoperu Mili Škoriću i braniču Rubina iz Kazana Filipu Uremoviću.

Reprezentacija će do do četvrtka trenirati na glavnom terenu maksimirskog stadiona, a u petak leti za Porto gdje je 5. rujna čekaju europski prvaci Portugalci, a tri dana kasnije će u Parizu na stadionu Stade de France odmjeriti snage s Francuskom u reprizi finala Svjetskog prvenstva 2018.

U srijedu, 9. kolovoza je povratak u Zagreb.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider