Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Vida želi češće u split

Petković objasnio svoje lude poteze i majstorski gol: ''Bitno je da su u službi momčadi“

Bruno Petković ponovno je dizao publiku na noge atraktivnim potezima.

Bruno Petković (Foto: GOL.hr) (Foto: GOL.hr)

Jedan od heroja pobjede Hrvatske nad Mađarskom bio je dvostruki strijelac Bruno Petković. Za 2:0 zabio je majstorski petom, a za 3:0 brzom reakcijom nakon pogreške mađarske obrane. Nakon utakmice podijelio je svoje dojmove za Novu TV.

Bruno, još ste svježi u reprezentaciji, a već ste dio povijesti. Povratak na Poljud, dva gola i velika pobjeda.

''Izuzetno bitna tri boda, ostvariti ih u ovako odličnoj atmosferi poseban je osjećaj, ovo su moji prvi golovi na Poljudu za reprezentaciju, stvarno poseban osjećaj. Drugo poluvrijeme čak smo malo spustili, odigrali taktički da ne gubimo previše energije, ali stvarno izvanredna utakmica."

"Potezi? To je doza lucidnosti"

Ti potezi kojim postižete golove, diže li se izborniku kosa na glavi ili vas podržava?

Ivan Rakitić nakon pobjede protiv Mađarske Rakitić oduševljen povratkom među Vatrene: "Prelijepo je opet biti uz svoju braću!" divider

"To je sigurno doza lucidnosti i razmišljanja izvan okvira, ali bitno je da takvi potezi budu u službi momčadi i da budu korisni, a ne samo aplauz za publiku. Pokušavam biti efikasan što je više moguće, danas mi je uspjelo.''

Petkovićev gol petom za 2:0

Sada smo čvrsto na vrhu, igra se s Walesom.

gol expired Kalkulacije: Vatreni su jako blizu Europskog prvenstva, evo što im treba divider

"Nema mjesta opuštanju, profesionalci smo, svjesni smo kako stoje bodovi, ali nema prostora za kalkulacije, u svakoj utakmici treba ići na pobjedu."

Kako ste doživjeli trijumf Vatrenih na Poljudu?

Ukupno glasova:

Vida: "Pokazali smo da je ono u Budimpešti bila slučajnost. Žao mi je što nismo češće u Splitu"

Utakmicu je komentirao i Domagoj Vida, kapetan nakon izlaska Modrića i Rakitića.

"Sjajna utakmica, 3:0, nismo dopustili šansu Mađarima, pokazalo smo tko je bolji i da je ono u Budimpešti bila slučajnost. Možda će se reći da smo zabili zbog njihovih pogrešaka, ali to je jer smo napravili dobar presing, nisu imali rješenje. Žao mi je što se ne igra češće u Splitu, atmosfera je bila perfektna, hvala svim navijačima na ovome. Nadam se da ćemo opet dolaziti u Split."

Hrvatski navijači na Poljudu (Foto: Slavko Midzor/PIXSELL( Navijačka ludnica na Poljudu: Pogledajte kako su se bodrili Vatreni i reakcije navijača divider

Wales?

"Hrvatska uvijek ide na pobjedu, pokazali smo da smo ozbiljna reprezentacija i da nismo bezveze bili drugi na svijetu. Kada igramo od početka do kraja maksimalno, kad smo koncentrirani i ginemo, prijatelj za prijatelja, brat za brata, to je prava Hrvatska. Još jednom hvala Splitu", rekao je Vida.

Vida o utakmici protiv Mađarske

Vlašić: "Sjajna atmosfera, možda i najbolja, igrači su oduševljeni"

Kakav je osjećaj lokalnom dečku Nikoli Vlašiću vratiti se na Poljud?

"Odličan, svi smo vidjeli kakvu Split može atmosferu napraviti. Možda čak najbolja utakmica što se tiče navijanja, baš pričaju igrači kako su oduševljeni, hvala navijačima."

Slijedi Wales. Kakav će biti plan?

gol expired Mađarski izbornik razočaran: ''Atmosfera je bila sjajna, mi smo krenuli kao zečevi'' divider

"Pratili smo rezultat Slovačke i Walesa, vidjeli da je bilo 1:1, mislim da ćemo ići na pobjedu, takav je mentalitet ekipe i izbornika."

Nadate li se da ćete startati protiv Walesa?

"Danas je odlično odigrala ekipa koja je startala, ekipa koja pobjeđuje ne mijenja se, ali vidjet ćemo što će izbornik odlučiti."

Nikola Vlašić o atmosferi na Poljudu i utakmici

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider