Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
pričao i o promašenom penalu

Perišić otkrio zašto je pustio suzu kad je čuo himnu na Poljudu

Perišić je otkrio pozadinu dvije situacije s utakmice protiv Mađarske - suza tijekom intoniranja himne i promašenog penala.

Ivan Perišić (GOL.hr)

Ivan Perišić silno se trudio u utakmici protiv Mađarske u Splitu. Nakon njegova ubacivanja u sredinu Bruno Petković zabio je za 3:0, ali Bayernov krilni igrač ipak je ostao bez gola. Trudio se, pokušavao, prijetio, zapucao je i penal, ali jednostavno nije išlo…

"Rekao sam puno puta, kad promašiš penal, kao da si promašio i ostale šanse. Svi žele najbolje, bitno je da reprezentacija pobjeđuje, tko zabija nije toliko bitno. Istina je da sam pitao Luku, on je dopustio, ovom prilikom mu još jednom želim zahvaliti. Golman me pročitao, ali bit će još i zabijenih i promašenih penala. Kako sam rekao, Hrvatska treba pobjeđivati, to smo napravili na najbolji mogući način."

Gulacsi obranio penal Perišiću

Koliko mu je značila ta utakmica, najbolje govori detalj neposredno uoči susreta, kada su Perišića svladale emocije tijekom intoniranja himne. Je li nam se učinilo ili je čak i suza pobjegla?

Prekršaj na Kovačiću (Foto: GOL.hr) Hrvatska remizirala u Walesu, po Euro ipak u posljednjoj utakmici kvalifikacija divider

"Nakon dugo vremena opet smo igrali u Splitu. Prisjetio sam se u trenutku naše himne svoja dva dida i dvije babe koji više nisu s nama, sve u svemu, jest. Voljeli bih da igramo više u Splitu, nadam se da će tako ubuduće biti."

Perišića svladale emocije tijekom intoniranja himne

Nakon Mađarske slijedi Wales, prva meč-lopta za osiguravanje Eura.

"Svi znamo u kakvoj smo situaciji. Otkad sam ja tu, zadnjih osam godina, sve je bilo do zadnje minute, tri puta baraž, za Euro 2016. strepili smo na Malti do zadnje minute. Sada imamo priliku riješiti plasman u predzadnjoj utakmici, nadam se da ćemo iskoristiti tu šansu."

gol expired Reportaža iz Cardiffa: Dio velških navijača provocirao Hrvate, pogledajte reakciju divider

Je li Wales najopasniji protivnik u skupini s obzirom na njihovu individualnu kvalitetu?

"Svaki protivnik je opasan ako mu dopustiš da igra. Prva utakmica u Osijeku bila je zeznuta, prvo što smo igralu u 15:00, pa još na 35 stupnjeva, ali riješili smo na najbolji mogući način. U Walesu će biti skroz drugačiji uvjeti, ali moramo se prilagoditi i riješiti to."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider