Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
VIDEO svih pogodaka

Pogledajte golove protiv Mađarske: Solo akcija Modrića pa dvaput Petković, jednom doista genijalno

Hrvatska se visokom pobjedom obračunala s Mađarskom na Poljudu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska je u povratku na Poljud proslavila veliku pobjedu protiv Mađarske: bilo je 3:0 za Vatrene, koji su napravili velik korak prema Europskom prvenstvu. 

Hrvatski navijači na Poljudu (Milan Sabic/PIXSELL) VIDEO Hrvatska pregazila Mađare u povratku na krcati Poljud: Euro je sve bliže! divider

Hrvatsku je već u petoj minuti u vodstvo doveo kapetan Luka Modrić. Priželjkivao se njegov pogodak nakon što je za Real sjajno pogodio protiv Granade, a kapetan je brzo odgovorio. Već nakon otprilike četiri minute igre uhvatio je Mađare na spavanju, oteo loptu i sjurio se prema golu. 

Pokazao je mirnoću i realizaciju u maniri rasnog golgetera, Gulacsi nije imao nikakve šanse. Hrvatska je povela, tribine su proključale, kakav početak Vatrenih!

Gol Modrića u 5. minuti

Petković se fantastično snašao za povećanje vodstva

Već u 24. minuti Hrvatska je povećala prednost. Lavovski dio posla obavio je Ante Rebić, koji je ukrao loptu i dodao u sredinu. Tamo je bio Bruno Petković, koji je u svom, malonogometnom stilu prevario Mađare i zabio za 2:0. U okretu je petom proslijedio loptu u mrežu za veliko slavlje na terenu i tribinama - prava majstorija Petkovića!

Petković zabio za 2:0

Opet Petković, lisac u šesnaestercu! Još jednom se najbolje snašao

Već se malo primirila igra i približavao se odmor, kada je Petković u 42. minuti zabio svoj drugi gol za velikih 3:0! Ivan Perišić, koji se silno trudi, a tijekom intoniranja himne je i zaplakao, poslao je loptu s desne strane, a najsnalažljiviji nakon mađarske pogreške opet je bio Petković.

Nije to, poput prethodnog, bio pogodak za špice, ali i ovakav gol ima svoj "šmek". Bio je to pravi napadački, ''gerdmillerovski'' gol: brza reakcija i lopta koja se, iako je Petković nije pogodio punom snagom, nekako otkotrljala u mrežu. Petković će dugo pamtiti ovu divnu splitsku noć! 

Petković zabio za 3:0

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider