Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Tko će trijumfirati?

Ovo je križaljka do finala Svjetskog prvenstva: Evo kako se mogu sudariti Hrvatska i Srbija te tko je veći favorit

Nakon ždrijeba skupina Svjetskog prvenstva 2022., kladionice su izbacile nove koeficijente, no Brazil je i dalje najveći favorit turnira, dok je Hrvatska zadržala podjednake šanse kao i prije izvlačenja…

Hrvatska nogometna reprezentacija i kapetan Luka Modrić (Foto: Igor Kralj/PIXSELL)

Sudeći prema procjenama domaćih i svjetskih kladionica, hrvatska reprezentacija veliki je favorit za prolaz skupine na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Podsjetimo, Vatreni su u skupini F s Belgijom, Marokom i Kanadom.
Da će Hrvatska proći dalje, dakle da će zauzeti ili prvo ili drugo mjesto u skupini, koeficijent se u većini inozemnih i domaćih kladionica kreće oko 1,15, a da će biti prva u skupini 3,40. Belgija je najveći favorit skupine, s koeficijentom 1,55 da će biti prva i 1,05 da će proći skupinu.

Vahid Halilhodžić Vaha oštro nakon ždrijeba s Vatrenima: "Valjda dugo nije bio drogiran pa priča gluposti" divider

Da Maroko prolazi skupinu, koeficijent je 5,50, a da će biti prvi u skupini, koeficijent je 12. Da Kanada prolazi skupinu, koeficijent je 7, a da će biti prva u skupini je 17.

Belgija i Hrvatska veliki favoriti skupine F

Dakle, dileme nema, Belgija i Hrvatska veliki su favoriti za prolaz dalje. I nakon obavljenog ždrijeba Brazil ostaje najveći favoriti za osvajanje naslova prvaka na gotovo svim svjetskim kladionicama. Štoviše, poznatoj svjetskoj kladionici Bet365 koeficijent na okladu „Brazil prvak svijeta“ pao je sa 7 na 5,50.

Jeste li zadovoljni ždrijebom SP-a?

Sudeći po omjerima nakon ždrijeba, najviše sreće u ždrijebu imala je Engleska. Prije ždrijeba na nju je koeficijent bio 13, a sada je 6,50, pa je zajedno s Francuskom postala drugi favorit prvenstva.

Bookmakeri Bet365 smatraju da je među velesilama najmanje sreće u ždrijebu imala Njemačka. Na Elf je koeficijent s početnih 8 porastao na 12. U istoj skupini je Španjolskoj kojoj je koeficijent porastao s 8 na 9. To su jedine dvije velesile kojima je koeficijent porastao. Kada se pogleda daljnje grananje ždrijeba, mogu se izvući logični zaključci zbog čega je to tako.

Svi žele izbjeći Brazil

Naime, pobjednik ove skupine u četvrtfinalu idu na najvećeg favorita Brazil, jasno, ako Brazil bude prvi u svojoj skupini i prođe osminu finala, što je sasvim realno.

Španjolska je postavljena kao favorit skupine E, ali ispada da je u toj skupini bolje biti drugi jer je dojam da se drugoplasiranom otvara lakši ždrijeb, barem prema ljestvici postavljenih favorita turnira. Naravno, sve je to račun bez krčmara.

Hrvatska nogometna reprezentacija Hrvatska reprezentacija u 2022: Raspored svih utakmica divider

Od favorita iz drugog ešalona najveći skok napravila je Danska. Početni koeficijent na Dance bio je čak 101, a sada je 29. Danska je 10. favorit prvenstva.

Što se tiče Hrvatske, tečaj se nije mijenjao u Bet365, i dalje je 51. Hrvatska je po toj kladionici 11. favorit prvenstva.

Hrvatska i Srbija mogu se sastati u četvrtfinalu

Vatreni malo lošije stoje u, recimo, hrvatskoj kladionici PSK. Tu su 12. favoriti s tečajem 70.

Zanimljivi su omjeri na Srbiju jer dosta odstupaju. Srbija je u PSK-u 14. favorit prvenstva s koeficijentom 110, a u Bet365 tek je 17. favorit s koeficijentom 151.

Analiza ždrijeba: Mogli smo i bolje proći

Ako bi Srbija bila druga u skupini G iza Brazila, u osmini finala mogla bi ići na Portugal, koji je najveći favorit skupine H. Srbija i Portugal bili su u skupini kvalifikacija, kada je Srbija u zadnjoj utakmici šokirala Portugal na njegovom terenu i poslala ga u dodatne kvalifikacije.

Hrvatska i Srbija mogu se sastati u četvrtfinalu ako Srbija bude pobjednica svoje skupine, dakle ispred Brazila, a da Hrvatska bude druga u skupini. Ili ako Hrvatska bude prva u skupini, a Srbija druga u svojoj skupini. I naravno ako obje reprezentacije pobijede u osmini finala.

Luka Modrić i Zlatko Dalić ANKETA Hrvati su oduševljeni ždrijebom SP-a, poruka Daliću i Vatrenima je jasna divider

Ako bismo složili parove i titulirali pobjednike po postavljenim koeficijentima Prve sportske kladionice, to bi ovako izgledalo:

Osmina finala:

Prvi u skupini A – Nizozemska
Drugi u skupini B – SAD

Prvi u skupini C – Argentina
Drugi u skupini D – Danska
------------------------------------------
Prvi u skupini E – Španjolska
Drugi u skupini F – Hrvatska

Prvi u skupini G – Brazil
Drugi u skupini H – Urugvaj
-------------------------------------------
Prvi u skupini B – Engleska
Drugi u skupini A – Senegal

Prvi u skupini D – Francuska
Drugi u skupini C – Meksiko
--------------------------------------------
Pobjednik skupine F – Belgija
Drugi u skupini E – Njemačka

Prvi u skupini H – Portugal
Drugi u skupini G – Švicarska

Četvrtfinale:

Nizozemska – Argentina
Španjolska – Brazil
--------------------------------------------
Engleska – Francuska
Njemačka – Portugal

Polufinale:

Argentina – Brazil
Engleska/Francuska – Njemačka

Finale:

Brazil – Engleska/Francuska

Pobjednik:

Brazil

 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Utakmicu po Utakmicu

Nastavi čitati
divider