Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Stigli i Vatreni

Nova TV u Londonu: Na Wembleyju pojačane mjere opreza, ima jedna dobra vijest

Reporter Nove TV Stipe Sladoljev javio se u Dnevnik Nove TV uživo ispred mitskog Wembleyja.

Stipe Sladoljev ispred Wembleyja (Foto: GOL.hr) (Foto: GOL.hr)

Na legendarnom engleskom stadionu hrvatska nogometna reprezentacija će igrati prvi put nakon devet godina, kada je teško stradala s 5:1. Bilo je to ono vraćanje s kamatama Engleza za onaj poraz iz 2007. kad smo ih izbacili s Europskog prvenstva.

S reprezentacijom u London nije doputovao Ivan Rakitić. On ima lakšu ozljedu i za njega je procijenjeno da ne bi bilo dobro da igra dvije tako naporne utakmice u razmaku od nekoliko dana. Pušten je u Barcelonu gdje će nastaviti s tretmanom.

Ipak, raspoloženje u ekipi je sjajno, a kako i ne bi bilo nakon tako velike pobjede i sjajne atmosfere koju nije narušilo ništa. Ili skoro ništa.

Mali incident na Maksimiru

Naime, dogodio se jedan mali incident u kojemu je na jednoj tribini s hrvatskim navijačima izvješen transparent s provokativnim sadržajem za Španjolsku, na engleskom jeziku: "Sloboda Kataloniji". Dogodilo se to pola sata nakon početka utakmice, brzo je uklonjen, a osoba koja ga je izvjesila je uhićena tako da vjerujem da neće biti posljedica za Hrvatski nogometni savez i hrvatsku nogometnu reprezentaciju.

Što se tiče Engleza, i oni su također u dobrom raspoloženju, i oni su dobili tu Španjolsku također s 3:2, prije mjesec dana. Ovog tjedna su u prijateljskoj utakmici pobijedili Amerikance s 3:0, u oproštajnoj utakmici Waynea Rooneyja. Izveli su jedan miješani sastav i teško je prosuditi s kakvom postavom će Gareth Southgate istrčati u nedjelju.

Neće biti kiše

Za sve vas koji želite doći na stadion na utakmicu Engleska - Hrvatska, još uvijek nije kasno. Naime, HNS je dobio novi kontigent ulaznica i one se po cijeni od 385 kuna mogu kupiti do petka u ponoć preko internetske stranice HNS-a.

Također, pojačane su i mjere opreza. Treba reći svima koji dođu na stadion da ne nose nikakve ruksake nego samo one najmanje torbe, veličine formata papira A4. Dobra strana je ta da nećete imati problema s nošenjem kišobrana jer kiša nije najavljena i sve bi trebalo biti spremno za veliki spektakl u nedjelju. U 14:00 po engleskom i u 15:00 po hrvatskom vremenu.

Hoće li nakon Španjolske Hrvatska pobijediti i Englesku (nedjelja, 15:00)?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider