Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
problem uoči puta

Dalić objavio lošu vijest uoči Engleske: Ivan Rakitić otpao za odlučujuću utakmicu!

Hrvatska reprezentacija otputovala je u London na utakmicu protiv Engleske.

Zlatko Dalić (GOL.hr)

Dan nakon veličanstvene pobjede na Maksimiru, u kojoj je Hrvatska slavila protiv Španjolske golom odluke u sudačkoj nadoknadi, hrvatski reprezentativci otputovali su u London na posljednju utakmicu u grupi Lige nacija.

Hrvatska protiv Engleske igra odlučujući susret na Wembleyju u nedjelju od 15 sati uz izravan prijenos na Novoj TV i GOL.hr-u.

Reprezentacija se u poslijepodnevnim satima zaputila prema Engleskoj, a u zračnoj Franjo Tuđman medijima je Zlatko Dalić otkrio posljednje informacije.

''Lijepa utakmica i ambijent. Tri boda, puni Maksimir i ono što je najslađe, tri boda na kraju. A ono što je najvažnije, a nadam se da smo osigurali, je to da smo sigurni nositelji u ždrijebu'', rekao je u uvodu izbornik Dalić te otkrio kakvo je stanje s Rakitićem:

''Rakitić, nažalost, nije spreman za utakmicu i otići će u Barcelonu jer ima ozljedu. Kako nama trebaju spremni i zdravi igrači, on to nije za ovu utakmicu. Vidjet ćemo tko će ga zamijeniti, uvijek imamo solucija. Nećemo kukati za onim koga nema.''

Dalić je protiv Španjolske pogodio s mladim igračima koje je uveo u igru.

''Mi moramo polako raditi mjesto mladim igračima, ali nikako ne smijemo zaboraviti i zapostaviti ove naše senatore koji to nose. Ovi mladi se trebaju uklopiti uz njih, ali sigurno da Hrvatska ima perspektivu i da možemo puno napraviti'', rekao je izbornik.

Potom je stiglo pitanje o Lovrenu...

''Neću komentirati Lovrena. Mogu reći sa svoje strane, Luis Enrique mi je prišao i čestitao mi je, kao što sam ja i njemu nakon 6:0 u španjolskoj. To je normalno. Ako netko nije došao pozdraviti i čestitati, to je njihov problem.''

U najavi utakmice protiv Engleske Dalić je bio optimističan.

''Englezi su sebe doveli u situaciju da ako pobijede kod kuće, da su prvi u grupi. Mlada i sjjna momčad koja nam je stvorila probleme u Rijeci. Ali nećemo se mi predati, imamo respekt prema njima, ali i prema sebi samima. I to dokazujemo i pokazujemo. Ali opet ponavljam, nama su najvažnije kvalifikacije u ožujku.''

''Jedvaj je dobro odigrao na lijevom beku i neću ga sada dirati, ali trebamo na toj poziciji ljevaka koji su ozlijeđeni. Ima ih, naći ćemo rješenje. Osim Rakitića svi ostali su spremni. Kako god da završi u nedjelju, mi moramo biti ponosni'', zaključio je Dalić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider