Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
zico oduševljen našim kapetanom

Velikani se klanjaju Modriću: "Nije me lako impresionirati, ali Luka..."

Nakon godina i godina čekanja Luka Modrić konačno je prepoznat kao jedan od najboljih veznjaka svijeta, ali i svih vremena.

Modrić izvodi kazneni udarac (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Luka Modrić već je proglašen UEFA-inim igračem godine, a uskoro će odluku o svom igraču godine donijeti i FIFA. Kapetan Hrvatske glavni je kandidat za FIFA-inu nagradu The Best, a mnogi nogometni stručnjaci i kolege nogometaši smatraju da bi upravo on trebao ponijeti kući tu nagradu.

"Obično nikada nisam previše impresioniran izvedbom nogometaša, jer su za mene Zicov nastup na Svjetskom prvenstvu 1982. godine i Maradonin četiri godine kasnije najbolji ikada. Moja ljestvica je jako, jako visoka, ali Bože moj... Kako je Modrić odigrao drugo poluvrijeme protiv Engleske u polufinalu Svjetskog prvenstva. Savršenstvo kada je trka, dodavanje i oduzimanje lopti u pitanju", rekao je bivši engleski reprezentativac Stan Collymore.

"Modrić je jedan od onih igrača koji vas povezuju s nogometom. Modrić je Iniesta od prije osam godina, sa Svjetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici", rekao je Jorge Valdano.

Posebne riječi za njega imao je njegov aktualni suigrač Casemiro.

"Već sam ranije govorio da je Modrić na razini Zidanea, koji je bio jedan od najboljih veznjaka svih vremena. Oni vide stvari koje mi ostali ne vidimo ni na usporenoj snimci."

"Čini mi se da su Modrić i Iniesta s drugih planeta, te su došli na Zemlju da malo odigraju nogomet s nama smrtnicima. Obojica su ponajbolji igrači svih vremena na svojim pozicijama", rekao je hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić, na kojeg se nadovezao još jedan Hrvat - Robert Prosinečki.

"Ne postoji nijedan razlog da Luku Modrića ne smatramo najboljim igračem u hrvatskoj nogometnoj povijesti."

Da od jučer 33-godišnjak Modrić mora osvojiti nagradu smatra Sergio Ramos, koji će protiv svog suigrača iz Reala igrati u utorak navečer, kada Španjolska dočekuje Hrvatsku u izravnom prijenosu na Novoj TV i GOL.hr-u.

"On će biti pobjednik. On je moj velik prijatelj i jedan je od rijetkih za koje mogu reći da ću ako osvoji tu nagradu, biti sretan kao da sam je ja osvojio", rekao je kapetan španjolske reprezentacije.

Luka Modrić (GOL.hr) Luka Modrić (GOL.hr)

Biranim je riječima nakon finala Lige prvaka, u kojem je Real Madrid pobijedio Liverpool 3:1, o Luki Modriću govorio Steven Gerrard, odnosno Frank Lampard.

"Što kažete na izvedbu Luke Modrića? Je li on trenutno najbolji veznjak svijeta? Zaprepastio me njegov večerašnji nastup. Primi loptu na malom prostoru, pritisnu ga trojica, pa čak i četvorica igrača, a on ostaje smiren i staložen pod pritiskom. Bio ga je užitak gledati. Bio je to poseban nastup Luke Modrića", rekao je Gerrard, na kojeg se potom nadovezao Lampad.

"Igra se kao da je u parku. On i Kroos rade sa suparničkim obranama što požele. Igraju na posjed, a onda kada odluče ubrzati i krenuti naprijed, to para suparničke obrane."

Legendarni Brazilac Zico nema dvojbi tko je najbolji igrač godine.

"Po meni je nastup na Svjetskom prvenstvu najvažniji u ovom odabiru. Modrić je imao najbolje ljeto, osvojio je Ligu prvaka i Svjetsko klupsko prvenstvo na kojem je također bio proglašen za najboljeg igrača turnira. Odličan je dodavanj, ima sjajan osjećaj za loptu, dobro šutira i vrlo je hrabar. Ono što ga razdvaja od drugih je njegova vizija i sposobnost da se iz bezizlazne situacije izvuče s loptom u nogama."

Luka Modrić i Kylian Mbappe (Foto: AFP) Luka Modrić i Kylian Mbappe (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Još jedan legendarni nogometaš, Danac Peter Schmeichel, smatra da bi Modrić trebao uzeti FIFA-inu nagradu.

"Ja se doista nadam da će Luka Modrić pobijediti, jer je ono što je napravio na Svjetskom prvenstvu bilo uistinu posebno. Također, on je takav momak da ne možemo zaboraviti niti njegove utakmice za Real Madrid s kojim je sve osvojio", rekao je 54-godišnji bivši vratar Danske i Manchester Uniteda.

Stručni sukomentator i bivši engleski reprezentativac Jamie Redknapp oduvijek je bio na strani hrvatskog kapetana.

"Uvijek me frustriralo što Modrića podcjenjuju. Doživljavaju ga samo kada svakom svom nastupu pridoda čudesan pogodak, kao onaj protiv Argentine na Svjetskom prvenstvu. Kada vam se ekipa nalazi pod pritiskom, u svojoj momčadi želite imati igrača poput Modrića. On je uvijek spreman primiti loptu i zadržati je. To je karakteristika hrabrih igrača. On je najbolji veznjak svijeta."

Bivši brazilski reprezentativac Walter Casagrande također je skinuo kapu našem reprezentativcu.

"On je zapovjednik svoje momčadi. Svaka akcija prolazi kroz njegove noge. On je istinski maestro svjetskog nogometa. Odlično organizira igru svoje momčadi. Bilo je potrebno ovakvo Svjetsko prvenstvo da mnogi prepoznaju što zapravo znači Luka Modrić svojoj momčadi."

Luka Modrić (Foto: AFP) Luka Modrić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider