Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Stvorio europsku Sevillu

Nakon utakmice šokirao priznanjem da je teško bolestan, a sada priprema iznenađenje za Vatrene

Prvi ispit hrvatske nogometne reprezentacije pred Euro na rasporedu je već u utorak.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sljedećeg utorka očekuje nas prvi ispit hrvatske nogometne reprezentacije pred nadolazeći Euro 2020. Na Gradskom stadionu u Velikoj Gorici, izabranici Zlatka Dalića ugostit će reprezentaciju Armenije.

Prvi test u ovoj reprezentativnoj akciji moći ćete gledati UŽIVO na gol.hr-u i Novoj TV.

Na klupi armenske reprezentacije sjedi nekadašnji trener Seville Joaquin Capparos. 65-godišnji Španjolac u svojoj trenerskoj karijeri vodio je nekoliko španjolskih prvoligaša, ali najveći trag ostavio je upravo u Sevilli.

Trener koji je stvorio temelje europske Seville

Već prve sezone uspio je Sevillu uvesti u elitni razred španjolskog nogometa, čime je započeo streloviti uspon kluba iz Andaluzije.

Tijekom svog petogodišnjeg boravka na klupi, u prvu momčad uveo je nekoliko danas svjetski poznatih nogometaša, kao što su Jose Antonio Reyes, Carlos Marchena i Sergio Ramos, čime je pokazao nos za mlade igrače. Time je postavio temelje za uspjeh Seville u domaćim i europskim natjecanjima. 

Nakon 2005. godine vodio je nekolicinu španjolskih prvoligaša, ali uvijek se rado odazivao pozivu iz Andaluzije. Tako je dvije godine zaredom, 2018. i 2019. godine, uskakao kao prijelazno rješenje do dolaska novog trenera.

Šokirao nogometnu javnost

Nažalost, u posljednjem mandatu na klupi Seville šokirao je nogometnu javnost priznanjem da boluje od kronične leukemije. 

"Imam kroničnu leukemiju", otkrio je Capparos novinarima nakon utakmice s Real Valladolidom koju su pobijedili s 2:0.

"Mogu voditi normalan život. Želim uživati u svome poslu, ne moram ići na bilo kakve tretmane. Zato sam zahvalan klubu što mi je pružio priliku da ostanem na klupi i radim svojim posao", rekao je španjolski trener.

gol expired Šok u redovima prvog protivnika Hrvatske, nisu zvali najveću zvijezdu: "Njihovi razlozi nisu mi uvjerljivi" divider

Tada je odlučno poručio kako je voljan nastaviti raditi kao trener Seviile.

"Pobjede sa Sevillom samo mi pomažu u mojoj borbi protiv leukemije", rekao je Capparos. No na kraju te sezone odlučio je reći zbogom Andaluziji i nekoliko mjeseci kasnije zasjeo je na klupu Armenije.

Preuzeo je armensku reprezentaciju u ožujku 2020. godine, a u svom debiju poražen je s 2:1 od Sjeverne Makedonije u susretu Liga nacije. Međutim, to ga nije obeshrabrilo, odlučio je u reprezentaciju uvesti niz mladih igrača iz domaće lige.

Potencijalna opasnost za Dalića?

Tako je za prijateljske susrete protiv Hrvatske i Švedske sastavio popis od 23 igrača na kojemu se može pronaći dosta mladih igrača, a poprilično je zanimljivo što na popisu nema Henriha Mhitarjana, igrača Rome i uvjerljivo najveće zvijezde armenskog nogometa.

Osim Mhitarjana na popisu nema još nekoliko dokazanih igrača, što znači kako bi Armenija mogla biti kudikamo lakši ispit za hrvatsku nogometnu reprezentaciju nego što se to prvotno očekivalo.

Međutim, to može biti i potencijalna opasnost za izabranike Zlatka Dalića jer je izbornik Armenije najavio promjenu pristupa u prijateljskim utakmicama. 

Kako se radi o mladim igračima željnima dokazivanja, nadajmo se da njihova želja neće dovesti do grubosti i možda ozljeda u redovima Vatrenih uoči Europskog prvenstva.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider