Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
igrač se oglasio

Šok u redovima prvog protivnika Hrvatske, nisu zvali najveću zvijezdu: "Njihovi razlozi nisu mi uvjerljivi"

Prvi test u akciji Euro 2020. bit će protiv znatno oslabljenog suparnika, što je podiglo dosta bure u toj zemlji.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prije nego otputuje na Euro 2020., hrvatska nogometna reprezentacija igrat će dvije prijateljske utakmice.

Prvi test u ovoj reprezentativnoj aciji bit će utakmica Hrvatska - Armenija 1. lipnja, a utakmicu ćete moći gledati UŽIVO na gol.hr-u i Novoj TV.

Dalić je već ranije objavio popis za Euro, a sada je stigao i popis armenskog izbornika, Španjolca Joaquina Caparrosa, trenera s dugogodišnjim iskustvom iz La Lige najpoznatijem po radu u Sevilli. On je iznenadio sve kada na popis nije uvrstio Henriha Mhitarjana, igrača Rome i uvjerljivo najveću zvijezdu armenskog nogometa.

Najveća armenska zvijezda iznenađena

"Nekoliko prvotimaca nedostaje s popisa. Znamo jako dobro ove igrače, vjerujemo u njih i cijenimo njihovu ulogu, ali odlučili smo im dati priliku za odmor i da vidimo mlade igrače na djelu. Mislim da nema bolje prilike za njih. Zvali smo igrače koji su dobro igrali u domaćem prvenstvu, želimo testirati njihove mogućnosti u jakim utakmicama protiv Hrvatske i Švedske", rekao je Caparrosa.

gol expired Šok u Velikoj Gorici: Hrvatska bez pobjede na prvoj provjeri uoči Eura divider

No Mhitarjana nije oduševilo takvo objašnjenje.

"Na moje iznenađenje, stožer armenske reprezentacije informirao me da, iz kojeg god razloga, nisam pozvan za nadolazeće utakmice. Dali su službene razloge koje mi nisu uvjerljivi. U svakom slučaju, želim najbolje našim momcima u utakmicama koje dolaze", napisao je na Twitteru.

Potencijalna opasnost za Vatrene

Dakle, Armenija će Hrvatskoj biti kudikamo lakši test nego što se to očekivalo jer osim Mhitarjana nema još nekoliko dokazanih igrača.

gol expired Dalić otkrio u kakvoj će formaciji Hrvatska igrati na Euru, promjenu u obrani i što ga jedino brine divider

To, naravno, može biti i opasno za Vatrene - izbornik Armenije najavio je da će njegovi igrači igrati kao da se ne radi o prijateljskoj utakmici.

Budući da se radi o mladim igračima željnima dokazivanja, nadajmo se da njihova želja neće dovesti do grubosti i možda ozljeda u redovima Vatrenih uoči Europskog prvenstva.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider