Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
"Tamo smo gdje zaslužujemo biti"

Modrić prepričao što se događalo u svlačionici nakon što su Slovaci vodili

Kapetan je na travnjaku u odlučujućoj utakmici proveo svih 90 minuta.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Luka Modrić je protiv Slovačke na terenu proveo svih 90 minuta. Izbornik Zlatko Dalić ga nije htio mijenjati, odlučio je da kapetan hrvatske nogometne reprezentacije odradi cijelu utakmicu, a kad je sudac odsvirao kraj, mogao je Modrić započeti slavlje sa suigračima povodom izborenog plasmana na Europsko prvenstvo.

"Bilo je veliko slavlje, sretni smo što smo ostvarili plasman na Euro i to sad treba proslaviti i uživati u ovih sedam-osam mjeseci koji preostaju do Eura", izjavio je Modrić u mix-zoni nakon utakmice.

"Znali smo da će biti teška i potpuno drugačija utakmica od one koja je bila u Slovačkoj, pripremali smo se na to. Bili smo mi dobri i u prvom poluvremenu gdje smo bili u rezultatskom minusu, ali nismo gubili glavu, ostali smo mirni, nastavili igrati našu igru i okrunili to s tri pogotka u drugom poluvremenu", istaknuo je Luka.

gol expired Vlašić i Petković opet junaci: Dalić povukao potez koji je prelomio utakmicu! Mogao je i prije... divider

Na pitanje je li kao kapetan imao nekakve posebne riječi motivacije na poluvremenu, Modrić je odgovorio:

"Ne, normalno kao i uvijek. Razgovarali smo izbornik i ja i svi suigrači, bodrili jedni druge, rekli da ostanemo mirni i nastavimo igrati kao u prvom poluvremenu i pokušati svaki pojedinac dati malo više i da će sigurno doći golovi. Tako je i bilo."

gol expired Dalića preplavile emocije: "Ovaj ponos i sreća nemaju cijenu. Imao sam dva cilja..." divider

Hrvatska je osim plasmana na Euro u završnici ovih kvalifikacija dobila i nekolicinu mladih igrača na koje će itekako moći računati u budućnosti.

"Definitivno su ovi pokazali da su s pravom tu, da se na njih može računati i da su budućnost hrvatskog nogometa i reprezentacije", zaključio je Modrić.

Sažetak utakmice Hrvatska - Slovačka (3:1)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider