Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Komentar Ivice Mede

Vlašić i Petković opet junaci: Dalić povukao potez koji je prelomio utakmicu! Mogao je i prije...

Hrvatska je zasluženo pobijedila Slovačku i plasirala se na Euro 2020.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Opet Nikola Vlašić i Bruno Petković. Leže im ti Slovaci. Razigrani dvojac dvama golovima okrenuo je vodu na hrvatski mlin. Vlašić je postigao vjerojatno najvažniji gol u dosadašnjem dijelu reprezentativne karijere. Bila je to svojevrsna repriza gola iz Trnave. Vlašić je pokrenuo zakašljali hrvatski stroj, a izborniku je pao veliki kamen sa srca.

Dalić je proslavio Vlašićev gol podjednako strastveno kao one golove u polufinalu Svjetskog prvenstva u Rusiji protiv Engleske. Slavio je Dalić i više nego Nikolin otac Joško koji je sjedio ispred nas.

Kako i ne bi, situacija je bila opasna, Slovaci su vodili, a Hrvati promašivali šanse. A nogomet zna biti okrutan, nerijetko se dogodi da netko ima pregršt šansi i na kraju izgubi. Izborniku je to jamačno bilo na pameti. Uđe voda uši i sve ode u krivom smjeru. Znalo se da neće biti lako. I nije bilo.

I bez nekoliko prvotimaca Hrvatska je osjetno kvalitetnija

No Vatreni su opet pokazali karakter, mentalnu čvrstinu i ono najvažnije – kvalitetu. Hrvatska je i bez nekoliko standardnih prvotimac osjetno kvalitetnija od Slovačke. Slovaci Hrvatsku mogu pobijediti samo ako im se poklopi dugačak niz sretnih okolnosti. U prvom poluvremenu gostima se puno toga poklopilo, no teško da se mogu nositi s Hrvatskom svih 90 minuta.

gol expired Dalića preplavile emocije: "Ovaj ponos i sreća nemaju cijenu. Imao sam dva cilja..." divider

Vatreni očito ne mogu bez barem male drame. Nešto se uvijek mora zakomplicirati, pa se i ovaj put zakompliciralo. Za razliku od utakmice u Trnavi, Slovaci su uspjeli kazniti Hrvatsku u prvom poluvremenu za promašene šanse.

Hrvatski reprezentativci nisu briljantno otvorili utakmicu, ali ipak su imali više od igre i nekoliko izglednih šansi i polušansi. Mogli su i trebali povesti, no nisu zabili, a kad u nogometu ne zabiješ, obično bivaš kažnjen 

Ulaskom Brekala Vatreni zaigrali tečnije i odlučnije

Nekoliko minuta prije gola Slovaci su prvi put opasnije zaprijetili preko Pekarika, koji je probio preko desne strane i opasno pucao. U toj akciji zaspao je Ante Rebić koji nije na vrijeme krenuo i ispratio desnog beka. Izbornik Dalić širio je ruke i pokazivao Rebiću da mora bolje. Bilo je jasno koga će prvog izvući.

Morao je Dalić povući neki jak potez na početku drugog poluvremena. Situacija je bila takva da se nije imalo što čekati. Kako se i očekivalo, izašao je indisponirani Rebić, a ušao očito jako motivirani Josip Brekalo. 

gol expired Vatreni s navijačima uz "Morsku vilu" emotivno proslavili plasman na Europsko prvenstvo divider

Vatreni su iste sekunde zaigrali puno tečnije, agresivnije i odlučnije. Ispalo je da Dalić s tom izmjenom prelomio utakmicu. Mnogi će reći da je s Brekalom trebao krenuti od početka. Rebić nije u formi, ne igra već dugo u Milanu, to se dobro vidi i ostavlja posljedice.

Nagrada je promptno stigla. U razmaku od četiri minute Hrvatska je preokrenula i zapravo riješila pitanje pobjednika. U tom trenutku bilo je jasno da su Slovaci slomljeni i da se ne mogu vratiti. Hrvatska je već u tom trenutku bila na Euru.

Što može Hrvatska na Euru?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider