Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
"Nema tih novaca da odem"

Dalića preplavile emocije: "Ovaj ponos i sreća nemaju cijenu. Imao sam dva cilja..."

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije pucao je od ponosa nakon izborenog plasmana na Euro.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Izborniku Zlatku Daliću pao je veliki kamen sa srca, odveo je Hrvatsku na Euro, njezino 11. veliko natjecanje.

"Čestitke igračima na pobjedi, na prvom mjestu u skupini i plasmanu na Euru, što je najvažnije. Zahvaljujem svima, i mom stožeru, medijima, a posebice navijačima. Ovu pobjedu poklanjamo Vukovaru i Škabrnji."

Je li izmjena početkom drugog dijela prelomila utakmicu. Umjesto indisponiranog Rebića ušao je Brekalo i utakmica se odmah okrenula.

"Mi smo igrali dobro i prvo poluvrijeme. Imali smo problem u protoku lopte, imali smo problema na bokovima, ali opet smo stvorili dosta šansi. Malo me bilo strah Ćalete-Cara i Rebića zbog žutih kartona. Tako se pogodilo da smo ulaskom Brekala postigli golove. Ali nije prije toga nije bilo loše."

Što može Hrvatska na Euru?

Ukupno glasova:



Tko je igrač utakmice? Što ste pomislili kada je Hrvatska primila gol?

"Ne znam koga bih izdvojio. Mislim da su stoperi odigrali jako dobro. Bilo nas je sve skupa strah kako će to izgledati. Bilo je dobro. Barišić je bio dobar, Modrić, Perišić, Brozović, Petković, Vlašić... Ma svi su bili dobri. Nije mi bilo svejedno kad su poveli, bilo je malo panike i straha. Rekao sam da ne srljamo, da budemo strpljivi jer ako se primi drugi... Kada smo dali gol, sve se otvorilo."

gol expired Ćiro otkrio kako je "pripremio" Dalića za ključnu utakmicu: "Rekao sam mu to da bih ga prepao" divider

Rekli ste nedavno da ćete nakon utakmice sa Slovacima prokomentirati onu priču o promjeni domaćinstva u zadnjem kolu.

"Stvorila se nepotrebna priča da je netko za i protiv Rijeke. Tko može reći da je netko protiv Rijeke. Mi smo ovdje bili puno puta i imali smo odlične uvjete. Samo mi moramo imati zajednički stav. Kad se igra odlučujuća utakmica, mi moramo imati 35 tisuća ljudi. I moja je greška, i ja sam odlučivao, mislio sam da ćemo proći. Bila je ideja da se igra po cijeloj Hrvatskoj. Ja sam napravio pogrešku jer sam sudjelovao u odlučivanju gdje će se igrati. Eto."

"Dobili smo puno igrača koji će nam pomoći na Euru"

Odveli ste Hrvatsku na Euro i napravili ste bezbolnu smjenu generacija.

"Ovo su najbolje kvalifikacije uz one 2007. Izgubili smo samo sedam bodova. Imali smo problema, puno ozljeda, ali smo dobili puno mladih igrača koji će nam pomoći na Euru. Ne smijemo se zavarati da je to to. Igrači iz Rusije će i dalje biti okosnica. Oni će kod mene uvijek imati privilegiju, a ovi drugi će se morati izboriti. Jesmo se malo mučili, ali ipak je ispalo dobro."

gol expired Slovački izbornik priznao: "Jako sam razočaran, mogli smo bolje proći" divider

Koja će nit vodilja biti za sklapanje momčadi za Euro?

"Malo sam osjetljiv na igrače koji su igrali u Rusiji. Ne mogu mladi igrači ući u reprezentaciju ako ne igraju u klubu, dok ovi stariji mogu. To je za mene sasvim normalno. Ne mogu istim očima gledati oni koji se trebaju nametnuti i oni koji su tu već dugo. Srebrnima će biti zahvalan do kraja života. Bez njih ne bih mogao ništa. Moram čuvati kuću, nemamo mi stotinu igrača, imamo samo 15-16."

"Nema tih novaca da ovo napustim"

Ponovno se u kuloarima priča da biste mogli u Kinu...

"Ja sam tu temu završio. Ovaj ponos i sreća nemaju cijenu. Mogu doći ne znam kakvi milijuni, to mene ne zanima. Imao sam dva cilja: jedan da igramo u Splitu i drugi da se plasiramo na Euro. Nema tih novaca da ovo napustim. Kad sam trebao zaraditi, uzeo sam kofer i otišao na Bliski istok. Uživam, idem u Vukovar, idem sa svojim narodom... Eto, da i to riješimo", zaključio je Dalić.

Sažetak utakmice Hrvatska - Slovačka (3:1)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider