Zlatko Dalić postao je prvi izbornik nakon Ćire Blaževića koji je odveo Hrvatsku na dva uzastopna velika natjecanja. Ćiro je to napravio 1996. i 1998. godine kada je osvojio bronačnu medalju na Mundijalu.

Anketa

Što može Hrvatska na Euru?

  • glasova
  • glasova
  • glasova

Pogledaj sve ankete

Dalić ga je lani nadmašio na Svjetskom prvenstvu u Rusiji gdje je Hrvatska osvojila srebro, a sada je, plasmanom na Europsko prvenstvo 2020. godine, izjednačio i ovaj njegov rekord.

Ćiro je nakon slavlja na Rujevici stao pred novinarske kamere i s puno emocija govorio o velikom uspjehu Vatrenih, kao i osjećaju koji je imao kada je Hrvatska na poluvremenu gubila 1:0.

Ćiro je priznao da je uoči utakmice Daliću namjerno govorio da se pribojava ove utakmice, ali da to uopće nije bila istina.

"Najveće čestitke. Ovo je velika potvrda moći hrvatske reprezentacije i nije čudo da smo mi vice prvaci svijeta", rekao je Ćiro u prvoj rečenici pred kamerom Nove TV.

Na pitanje je li strepio u poluvremenu kada su Slovaci vodili 1:0, Ćiro je imao zanimljiv odgovor.

"Imao sam instinkt. Rekao sam Zlatku Daliću, samo da bih ga prepao, da se bojim ove utakmice. No međutim, vjerujte mi, da nakon 0:1, pogotovo nakon što sam vidio kako su krenuli u drugom poluvremenu, shvatio sam da mi ne možemo ostati bez tri boda u današnjoj utakmici", rekao je Ćiro u razgovoru s novinarima u mix zoni.

Tako je i bilo...