Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
izjednačio ćiru

Dalić pucao od ponosa: "Nisam bio zabrinut. Učinili smo Hrvatsku ponosnom, ovo je za Vukovar i Škabrnju"

Izbornik Zlatko Dalić postao je prvi izbornik nakon Ćire Blaževića koji je odveo Hrvatsku na dva velika natjecanja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska nogometna reprezentacija izborila je svoj šesti nastup na Europskom prvenstvu u povijesti, nakon što je 3:1 pobjedom protiv Slovačke na Rujevici otišla na nedostižnih 17 bodova u skupini E. Nijedna reprezentacija u skupini više ne može prestići Vatrene, što znači da će naši biti u tzv. drugom potu u ždrijebu, koji je na rasporedu 30. studenog.

Što može Hrvatska na Euru?

Ukupno glasova:

Slovaci su poveli sredinom prvog poluvremena, Hrvatska je nakon toga promašivala puno toga, a veliki preokret započeo je ulaskom Josipa Brekala u 54. minuti. Dvije minute kasnije Vatreni su izjednačili, a nove četiri minute kasnije Petković je zabio nakon kornera Luke Modrića.

gol expired Hrvatska ide na EURO 2020! Vatreni u sjajnom preokretu pobijedili Slovake! divider

U 74. minuti Perišić je postigao prekrasan pogodak nakon ubacivanja Borne Barišića i stavio točku na i hrvatskih kvalifikacija. Izbornik Zlatko Dalić bio je ponosan na svoje momke u prvoj reakciji nakon utakmice u izjavi za Novu TV.

"Ponos i sreća. To su osjećaji u meni. Čestitam dečkima na pobjedi i prvom mjestu u grupi. I plasmanu na Europsko prvenstvo. Hrvatska ovaj plasman posvećuje Škabrnji i Vukovaru."

Izbornik je na presici nakon okupljanja reprezentacije rekao da će reći svoje mišljenje o tome što Vatreni odlučujuću utakmicu kvalifikacija igraju na malom stadionu, no nije htio previše o tome.

"Ništa negativno neću sada govoriti. Ovako velike utakmice igraju se pred 35 tisuća ljudi, a ne pred pet tisuća. Ja sam birao, možda sam ja pogriješio, htjeli smo igrati u svim gradovima Hrvatske... Ali nećemo o tome. Idemo na Europsko prvenstvo i svi smo sretni i ponosni."

gol expired Wales uvjerljiv protiv Azerbajdžana, čekaju pomoć Hrvatske i odlučujući susret divider

Zlatko Dalić je rekao da u poluvremenu, dok mnogima nije bilo svejedno i dok su guglali što se događa ako Hrvatska izgubi, nije bio zabrinut, te da je igračima prenio samo riječi podrške.

"Nisam bio zabrinut. Stvorili smo nekoliko šansi, a primili smo iz prve. Rekao sam da se krećemo više preko bokova i kada smo zabili to je bila jedna preporođena Hrvatska. Hvala svima u stručnom stožeru, velika zahvala navijačima. Ponovno smo Hrvatsku učinili ponosnom."

Što može Hrvatska na Euru?

Ukupno glasova:

Vlašić je još jednom zabio Slovacima, a odličan debi upisao je Dino Perić, stoper Dinama.

"Dobivamo mlade igrače koji su danas odigrali kao veterani. Vlašić i Perić su odigrali sjajno. Nije se vidjelo da su novi."

Dalić je postao prvi hrvatski izbornik nakon Miroslava Blaževića koji je odveo Hrvatsku na dva uzastopna velika natjecanja.

"Pao mi je kamen sa srca. Ovo su nakon 2008. godina najbolje kvalifikacije. Ova je utakmica odlučivala o prvom mjestu, a ne o plasmanu u play-off. Ovo večeras je bila kruna svega."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider