Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
"Ovo nisu lagane utakmice"

Kovačić najavio Slovačku pa razvukao osmijeh na pitanje o Modriću: "Neka to ostane između nas"

U subotu, od 20:45 Hrvatska i Slovačka igraju utakmicu kvalifikacija za odlazak u Katar.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Uoči susreta Hrvatske i Slovačke u sklopu kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Katar koji se igra u subotu, od 20:45 u Bratislavi, održana je konferencija za novinare.

Nakon moskovskog remija s Rusijom, izbornik Zlatko Dalić i Mateo Kovačić najavili su sutrašnju utakmicu u kojoj idu na pobjedu i osvajanje tri boda.

Upravo će Kovačić biti jedan od najvažnijih pojedinaca u toj utakmici, prenosi HNS.

"Mislim da bod u Rusiji nije loš, iako se, naravno, uvijek može bolje. U Rusiji nam je nedostajao gol, odigrali smo dobru, čvrstu utakmicu, ali smo u završnici trebali biti malo konkretniji, stvoriti više prilika", komentirao je Kovačić remi protiv Rusije pa dodao.

"Nadam se da ćemo u tom segmentu biti puno bolji u Bratislavi i uzeti tri boda, a bodovi se ne mogu uzeti ako ne zabiješ gol. Hrvatska uvijek teži pobjedi, ali moramo biti zadovoljni bodom iz Moskve. Uostalom, sutra u Bratislavi imamo novu priliku uzeti sva tri boda, ističe Kovačić, koji je očekivao neizvjesnu situaciju u skupini H.

gol expired Mandžukić zapalio internet: Svi dijele njegove golove i najbolje poteze, a jedan Škot sve je slatko nasmijao divider

“Očekivao sam da će biti dosta zgusnuto, uostalom to za nas nije ništa novo. Uvijek smo u kvalifikacijama imali neku vrstu borbe, ali sutra i u utorak imamo priliku uzeti dosta bodova i učvrstiti svoju poziciju na vrhu".

"Ovo nisu lagana gostovanja, Rusija i Slovačka su dobre reprezentacije. Slovačka je kompaktna, s odličnim pojedincima, pogotovo u veznoj liniji. Čeka nas teška bitka na sredini terena, ali spremni smo na borbenu utakmicu. Došli smo u Bratislavu po tri boda”, rekao je.

gol expired Dalić i Kovačić komentirali Mandžukićevo umirovljenje: "Pokazao je kako se nastupa za sveti dres..." divider

O Slovacima je rekao sve najbolje.

“Ne bih se osvrtao na prijašnje utakmice Slovačke i Hrvatske, svaka nova utakmica prilika je da pokažemo nešto novo. Okrenuti smo sutrašnjoj utakmici, gledali smo igru slovačke momčadi protiv Slovenije, igrali su dosta dobro i zaslužili pobijediti. Bit će teško, ali tu smo da bismo odigrali pravu utakmicu”.

U Modrićevu odsustvu Mateo se nameće kao prva opcija u ulozi glavnog kreatora igre Vatrenih.

Luku Modrića je nemoguće nadomjestiti, to možemo jedino kolektivom i to tako da svatko od nas pruži dvadeset posto više na terenu. U njegove kopačke je teško ući, Luka nam nedostaje kao vođa i kapetan, ali koga nema, bez njega se može i mora. Na žalost, ovaj put moramo bez njega. Što je rekao Luka poslije Rusije? To će ostati između nas, ali i on, i mi znamo da smo mogli bolje. Pokušat ćemo protiv Slovačke biti bolji”.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider