Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Pamtit ćemo gol Engleskoj"

Dalić i Kovačić komentirali Mandžukićevo umirovljenje: "Pokazao je kako se nastupa za sveti dres..."

Izbornik Zlatko Dalić i reprezentativac Mateo Kovačić dali su svoj komentar na umirovljenje Marija Mandžukića.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jedan od najboljih hrvatskih nogometaša Mario Mandžukić danas je objavio kraj bogate nogometne karijere.

Na svom Instagram profilu oglasio se emotivnim pismom koje je izazvalo lavinu reakcija na internetu. Svi su dijelili njegove najbolje poteze, ali i silna priznanja koja je zaradio kroz dugu nogometnu karijeru, dok mu se jedan navijač zahvalio u ime cijele Škotske.

Njegovo umirovljenje komentirao je i izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić, prenosi HNS.

"Svi možemo samo reći veliko hvala Mariju Mandžukiću za sve što je dao hrvatskoj reprezentaciji i hrvatskom nogometu. U klupskoj karijeri ostvario je sve što se može, igrao je za najveće klubove svijeta i zabijao golove u finalima Lige prvaka - to sve govori o njegovoj igračkoj ostavštini", započeo je izbornik Dalić.

"A što tek reći o njegovoj ulozi u osvajanju našeg srebra? Gol Engleskoj je i njemu i svima nama nešto što ćemo zauvijek pamtiti. Mario je jedinstven igrač, borac na kojeg se momčad uvijek može osloniti, igrač za velike utakmice i najteže izazove - zato je toliko i trajao na tako visokoj razini", rekao je.

"Odlazi kao istinski velikan hrvatskog nogometa, jedan od najvećih. Želim mu, naravno, sve najbolje privatno, a siguran sam da neće dugo biti bez nogometa te da će mu se brzo vratiti. U kojoj ulozi, to najbolje zna Mario, ali poznavajući njegovu upornost i predanost, sigurno će biti uspješan što god da odabere", poručio je Dalić.

Također, oglasio se i predsjednik HNS-a Marijan Kustić koji je poručio da su mu vrata hrvatskog nogometa otvorena za sva vremena, prenosi HNS.

"Vjerujem da su svakoga prošli trnci dok su čitali Marijevo oproštajno pismo koje je uputio 'mladom Mariju', a te riječi mogu biti inspiracija svakom mladom nogometašu da je moguće ostvariti snove upornim radom i vjerom u sebe. Upravo tako Mario je iz male sredine stigao na najveće pozornice i zabijao golove u finalima Lige prvaka i Svjetskog prvenstva", istaknuo je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

gol expired Bivši hrvatski reprezentativac potpisao za niželigaša: Odmah se javio budući suigrač i sve nasmijao komentarom divider

"Mario zaista može biti ponosan na svoju izuzetnu karijeru te u igračku mirovinu odlazi kao jedan od najvećih nogometaša u hrvatskoj povijesti. Svi koji smo ga gledali uživali smo u njegovoj borbenosti, gardu, pobjedničkom karakteru i, naravno, nogometnom znanju, a pogodak Engleskoj ostat će nam svima najpamtljiviji i najdraži trenutak njegove karijere, ujedno i najvažniji gol u hrvatskoj nogometnoj povijesti", rekao je pa dodao.

"Naravno, ovo je zbogom samo profesionalnom igranju nogometa, ali sigurno ne i Marijevo zbogom nogometu. Vrata hrvatskog nogometa i HNS-a uvijek će mu biti otvorena te mu želim svu sreću u novom poglavlju života", zaključio je Kustić.

Za kraj, dodajmo da je Mateo Kovačić dao komentar na Mandžukićev odlazak u mirovinu, objavio je HNS.

“Na žalost, Mario se oprostio, iako sam htio da još igra. Što reći o njemu, a da se ne zna… Možemo mu se samo zahvaliti na svemu što je dao za hrvatski nogomet i hrvatsku reprezentaciju. On je pravi primjer kako nastupati za sveti dres, davati sve od sebe na svakom treningu i utakmici. Želim mu svu sreću u budućnosti”, zaključio je.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider