Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
veliki intervju

Lovren za FIFA-u: Meni ne treba traka, ja sam vođa u svlačionici, a Modrić je na terenu

Dejan Lovren se priprema za svoje treće Svjetsko prvenstvo, a prije toga je FIFA-i dao veliki intervju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski stoper Dejan Lovren jedan je od najstarijih igrača u svlačionici reprezentacije. Dejan Lovren je nakon povijesnog ljeta 2018. napustio Liverpool i sreću potražio u ruskom Zenitu.

Lovren je prije četiri godine bio član udarnih 11 Vatrenih u Rusiji, no dolaskom mladih snaga konkurencija u reprezentaciji se strašno pojačala pa Dalić na stoperskim pozicijama ima Gvardiola, Šutala, Erlića, Lovrena, Ćaletu-Cara, Vidu…

Dejan Lovren se priprema za novo veliko natjecanje, do prve utakmice protiv Maroka je ostalo samo 40 dana, a uoči SP-a dao je intervju za FIFA-u.

Dejane, Katar 2022. bit će tvoje treće Svjetsko prvenstvo. Je li razina uzbuđenja ista kao prije prve?

''Naravno. Možda čak i više. Kako starim i bližim se kraju svoje karijere, naučio sam još više cijeniti svaku profesionalnu utakmicu – a kamoli one na velikim natjecanjima. Gledajući unatrag na posljednje Svjetsko prvenstvo u Rusiji, to je nešto što nikada nećemo zaboraviti i to me tjera da vjerujem da opet možemo postići velike stvari'', rekao je Lovren.

gol expired Hrvati sudili Europu pa ih trener napao: "Moje dijete bi bolje sudilo. Užasni su" divider

Recite nam nešto o tom Svjetskom prvenstvu 2018. Mora da je bilo gorko i slatko iskustvo biti dio najboljeg hrvatskog nogometnog uspjeha, ali onda izgubiti finale.

''Pa da. Sve se dogodilo tako brzo. Imali smo samo tri dana da se pripremimo za utakmicu. Bili smo potpuno istrošeni i psihički i fizički. Naš uspjeh je ušao u povijest, ali težina odgovornosti bila je na našim plećima. Mislili smo da će nam sreća pomoći u finalu, ali Francuska je bila jača i zaslužila je pobjedu. Možda je nogomet koji smo igrali bio atraktivan, ali nas na kraju nije doveo do pobjede'', istaknuo je stoper Vatrenih.

Hrvatska ima nekoliko lidera u momčadi, uključujući i vas. Slažete li se da je to jedna od prednosti momčadi i kako su te liderske uloge raspoređene?

''Naravno, ima nas puno. Lijepo je to čuti. Ne treba mi kapetanska traka, ali uvijek rado mogu pomoći svojoj momčadi, jer je to jako važno. Luka Modrić je naš vođa na terenu, ja sam vođa u svlačionici prije utakmice, a tu je i Domagoj Vida na kraju utakmice. Jako je važno imati takav tip vođe. Ali ne računaju se samo vođe, već i ostatak tima koji slijedi primjer koji mi dajemo. Tako stvaramo nove kapetane. Ali u momčadi je još nekoliko igrača koji su 2018. igrali finale'', dodaje Lovren.

Za Luku Modrića ovo će vjerojatno biti posljednje Svjetsko prvenstvo. Možete li nam reći kakav je bio njegov utjecaj na reprezentaciju tijekom godine?

''Pa, savjetovao bih da nikad ne otpišeš Luku. Još 2018. također je rekao da će to biti njegovo posljednje Svjetsko prvenstvo i posljednja Liga prvaka, tako da vjerujem da ima mnogo više za ponuditi momčadi i europskom nogometu. Svi znamo o kakvom se igraču radi, ne treba ga predstavljati. Svakim danom pokazuje da od njega možemo puno naučiti jer on doista živi za nogomet. Nakon svake utakmice provjerava analizu, traži svoja loša dodavanja, pokušava vidjeti što je mogao bolje. Sjajno je vidjeti da i sa 37 još uvijek živi za nogomet i daje sve od sebe.''

VIDEO Gol Lovrena protiv Austrije

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider