Hrvatska će o svom plasmanu na Europsko prvenstvo 2020. godine odlučivati u svojoj posljednjoj utakmici. U Rijeku će doći Slovačka, a Vatrenima će biti dovoljan i bod u tom susretu.

Hrvatska je u Walesu odigrala 1:1, nakon što je treći put u ovim kvalifikacijama povela, a potom ispustila prednost do kraja susreta. Wales je zabio u samoj završnici prvog poluvremena, a pogodak je pao nakon prekršaja na Mateu Kovačiću, koji nije mogao nastaviti dvoboj.

Anketa

Je li sudac oštetio Hrvatsku u Walesu?

  • glasova
  • glasova
  • glasova

Pogledaj sve ankete

BALEOV GOL NAKON PREKRŠAJA NA KOVAČIĆU

"Bio je prekršaj. Da sam ja tako bio agresivan na napadaču u bilo kojem dijelu terena, svirao bi prekršaj. Sudac je rekao da je situacija bila 50-50, pa zašto onda nije svirao faul ako je takav omjer? Osjećaji su pomiješani. Možemo biti zadovoljni bodom, ali nije dobra situacija zbog kartona mene i Vide. Vjerujem da će igrači koji će igrati to nadoknaditi. Nećemo igrati na bod, ne znamo to", kazao je Dejan Lovren u mix-zoni nakon utakmice.

On je zbog prigovora u toj situaciji kod Baleova gola dobio žuti karton, zbog čega će propustiti susret protiv Slovačke.

DEJAN LOVREN O GOLU I KARTONIMA

"Svakog igrača se može zamijeniti, ali stoperski par je malo teže. Mi smo već dosta dugo zajedno u reprezentaciji i znamo se jako dobro. Vjerujem u mlađe igrače, dobit će priliku i neka pokažu da mogu."

Ni Domagoj Vida nije bio previše raspoložen zbog tog akumuliranog žutog kartona koji je dobio u 15. minuti, zbog kojeg će i on propustit Slovačku u posljednjem susretu Vatrenih.

"Najviše mi je žao da sam dobio jedan nepotrebni žuti karton. Nisam vidio igrača kako dolazi i mislim da sam dobro prošao jer sam ga slučajno mogao udariti u glavu i dobiti crveni karton. Najvažnije je da svi budu zdravi, a svi dođu na okupljanje i da pobijedimo utakmicu", kazao je Vida, koji se slaže s Lovrenom da je prekršaj na Kovačiću prije pogotka postojao.

"Njihov je igrač udario loptu i Matea i to je trebao biti prekršaj. Ne bi nam zabili pogodak da nije bilo te pogreške."

DOMAGOJ VIDA O PREKRŠAJU, GOLU I KARTONU