Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
odluka u zadnjoj utakmici

Početnička reakcija Vatrenih vratila Wales: Modrić se žrtvovao, Lovren stavio Dalića na muke

Hrvatska nije uspjela pobijediti Wales u Cardiffu, no i dalje sve drži u svojim rukama...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Naravno da se moralo zakomplicirati. Ne bi to bili Vatreni da se sve riješi prije posljednjeg kola. Nakon remija u Cardiffu nema panike, ali situacija nije ni posve bezazlena.

Hrvatska je podebljala konto za jedan bod, no u posljednjem kolu protiv Slovačke neće smjeti izgubiti. Može se poklopiti da 14 bodova bude dosta za jedno od prva dva mjesta u skupini i izravan plasman na Euro. Jasno je da Vatreni ne smiju na to računati.

Luka Modrić u mix zoni (Screenshot) Frustrirani Modrić nakon remija: "U svakim si kvalifikacijama zakompliciramo stvari" divider

Hrvatskoj u posljednjem kolu protiv Slovačke na Rujevici treba najmanje remi kako bi bila sigurna. To za Vatrene ne bi trebao biti pretežak izazov. Znamo kako je Slovačka prošla u Trnavi. Međutim, situaciju komplicira činjenica da će Vatreni protiv Slovaka igrati bez standardnog stoperskog para Lovren – Vida.

Obojica moraju pauzirati zbog kartona koje su zaradili protiv Velšana. Šteta što je Lovren izgubio živce i prigovorio sucu Kuipersu kod gola Velšana. Bio je to olako zarađen karton, nervozna reakcija koja se mogla izbjeći. Lovrenu, nažalost, takve reakcije nisu strane i malo tko je baš jako iznenađen. Nije mu to trebalo. Zadao je dodatnu glavobolju izborniku. Sada mora tražiti dvije stoperske zamjene.

Je li sudac oštetio Hrvatsku u Walesu?

Ukupno glasova:

BALEOV GOL NAKON PREKRŠAJA

Nije trebalo ni hrvatskoj obrani da se ukopa i traži prekršaj u akciji koja je prethodila golu. Prekršaj na Kovačiću je postojao, tu nema dileme, no okorjeli nogometni profesionalci moraju znati da prekršaja nema dok ga sudac ne svira. Vatreni su morali ostati prisebni, nastaviti igrati i očistiti situaciju, pa tek onda prigovarati ako su se već morali tako ispuhati.

Ovako su ispali prilično naivni. Širiti ruke i čekati da sudac svira prekršaj dok akcija ide dalje, to ulazi u rang početničkih pogrešaka. Bio je to kratkoročni gubitak koncentracije koji je Vatrene skupo stajao. Velšani su izjednačili u najbolje moguće vrijeme, pred sam kraj poluvremena.

Skupina E kvalifikacija za Euro RASPORED kvalifikacija za Euro 2020.: Hrvatskoj slijedi posljednja utakmica divider

Da se otišlo na odmor s vodstvom, jasno je da bi Hrvatska bila u velikoj prednosti. Taj je gol značajno podigao Velšane, dok je Vatrenima odrezao krila. U drugom dijelu bili su osjetno lošiji nego u prvom kada su dominirali i mogli su postići barem još jedan gol. Tako je ispalo da se protiv Walesa dogodilo isto što i protiv Azerbajdžana. Opet je početak bio jako dobar, a sredina i završetak utakmice konfuzni.

Na kraju su Vatreni spašavali bod. Luka Modrić onim riskantnim startom u finišu utakmice žrtvovao se za momčad. Vjerojatno je spriječio Velšane da kreiraju veliku šansu i možda postignu pogodak za pobjedu. Daliću je mrak pao na oči kada je vidio da se kapetan ozlijedio. I u Madridu su zacijelo protrnuli. Sreća je što nije ništa ozbiljno, Modrić je dobio samo jak udarac, brzo će na travnjak.

Zlatko Dalić (GOL.hr) Dalić se nije vadio na suce, ali mu je nešto zasmetalo u igri Vatrenih: ''Inzistirao sam da se to ne radi'' divider

Kakva je situacija s Kovačićem, bit će poznato tek nakon detaljnijih liječničkih pregleda. Čini se da se ne radi o ozbiljnoj ozljedi i da neće dugo izbivati s terena. Barem se nadamo.

Sreća da je Ryan Giggs opet forsirao Garetha Balea uglavnom na krilu. Čim je ušao u sredinu, pao je gol. Ostaje dojam da ostali velški napadači ne bi dali gol da se igralo deset dana. Velšani su se uglavnom služili prastarom taktikom nabacivanja na robusnog centarfora manjkavih tehničkih kvaliteta. To ne bi smjelo prolaziti protiv reprezentacije hrvatskog kalibra.

gol expired Stigle prve informacije o Modrićevoj ozljedi: Nije onako kako je izgledalo divider

Vatreni su trebali i morali bolje iskoristiti takvu lako čitljivu igru ne pretjerano kvalitetne velške momčadi. Bilo je i dobrih stvari, no pouke se iz napravljenih pogrešaka moraju izvući. Kako god, Hrvatska je i dalje u vrlo dobroj poziciji, sve drži u svojim rukama, najkvalitetnija je momčad skupine i bilo bi dosta ogromno iznenađenje da se ne plasira izravno na Euro.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider