Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Sada se lakše diše

Rezime važne pobjede protiv Slovačke: Eurogol Brozovića, sjajan debi Ivušića i ukazano povjerenje mlađim igračima

U utorak, 7. rujna Hrvatska i Slovenija igraju utakmicu na splitskom Poljudu s početkom u 20:45.

Hrvatska je svladala Slovačku u Bratislavi eurogolom Marcela Brozovića u 86. minuti susreta i ostvarila važnu pobjedu na putu prema Svjetskom prvenstvu u Katru.

Unatoč brojnim problemima s ozljedama, zbog kojih je izbornik Zlatko Dalić igrao s velikim brojem igrača kojima je gostovanje u Bratislavi bio debi ili prva prava utakmica.

Samo četiri minute prije isteka 90. minute, Brozović je zabio eurogol. Bio je to njegov ukupno sedmi za reprezentaciju, a prvi nakon gotovo pet godina suše.

Stvorili su naši reprezentativci nekoliko dobrih kombinacija pred golom Slovačke, ali isto tako smo vidjeli puno problema pred našom mrežom u cijelim kvalifikacijama...

To je rezime važne pobjede Dalićeve momčadi koja je na kraju zasluženo nagrađena pljeskom malobrojnih navijača koji su pristigli u Bratislavu.

gol expired Dalić odlučio: Bez Luke Modrića i Ante Budimira protiv Slovenije divider

"Prvo ja moram našim dečkima čestitati. Ne na pobjedi, nego na borbenosti, na energiji koju su danas uložili, na htijenju. Nisu odustajali ni jedne minute, nijedne sekunde i to ih je na kraju nagradilo", rekao je izbornik Zlatko Dalić.

Nagradilo je i izbornika koji je dao veliko povjerenje mlađim igračima, jer jučer je zaigrao s Ivušićem kao debitantom, Sosom i Čolakom koji su tek igrali drugi put za "Vatrene", Ivanušecom kojem je ovo bio šesti nastup te Juranovićem i Oršićem koji su stigli do 11. nastupa za reprezentaciju.

"Igrali smo utakmicu prije tri dana, putovali smo. Došli smo u Bratislavu u šest sati ujutro. Dečki su malo umorni, htio sam da odmorimo igrače, da drugo poluvrijeme budu svježi. Htjeli smo rasporediti snage, sve smo to dobro napravili. Čim smo pobijedili, sve je dobro", kaže Dalić.

Bilo je nekoliko dobrih stvari, prvenstveno individualnih. Borna Sosa je odigrao još bolju partiju nego na debiju u Rusiju, Ivušić je oduševio obranama, a posebno na samom kraju utakmice kada je spašavao pobjedu.

gol expired Borna Sosa poslao jaku poruku na Instagramu nakon pobjede nad Slovačkom divider

Ivanušec i Oršić iskazali su dio svoje kvalitete, dok su Lovren i Vida veći dio utakmice bili neprelazni.

U velikom broju slučajeva, odlično je funkcionirao presing na loptu u polovici suparnika, ali su nešto manje od očekivanog pružili Vlašić i Kovačić zaduženi za kreaciju opasnih napada.

"Nas je najviše sputovao teren koji je zaista bio jako loš. Spriječio je taj zadnji pas koji nam je trebao, ali na kraju tri boda su osvojena", kaže Dalić.

"Uvijek je dobro kada se pobijedi. Imaš malo više samopouzdanja. Nadamo se da će doći jako puno naših navijača, svi se sjećamo kako je bilo protiv Mađara, tako da se svi radujemo toj utakmici. Nadamo se da ćemo doći do tri boda", rekao je Mislav Oršić.

Lakše se diše nakon Slovačke, ali za još mirniji put prema Svjetskom prvenstvu u Kataru potrebna su nova tri boda već za dva dana na Poljudu protiv Slovenije.

Upoznajte Ivicu Ivušića:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider