Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Slovaci mogu biti opasni

Kramarićev negativni jubilej: Ključno pitanje uoči Slovačke - ukočeni Krama ili raspucani Livaja u vršku napada?

Hrvatska reprezentacija u osječkom Gradskom vrtu dočekuje Slovačku u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022. Utakmicu uživo gledajte na Novoj TV i gol.hr-u...

U prijenosu na Novoj TV i gol.hr-u od 20:45 Hrvatska i Slovačka igraju utakmicu 8. kola kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine. Specijalna emisija počinje već u 20 sati.

Nameće se ključno pitanje uoči okršaja sa Slovacima u Osijeku: Hoće li Marko Livaja zamijeniti Andreja Kramarića na poziciji najisturenijeg napadača Vatrenih?

Kramarić nikako da zabije pogodak u dresu reprezentacije. Post mu traje toliko dugo da je i teško sjetiti se kada je posljednji put zatresao suparničku mrežu. Danas mu je jubilarna obljetnica.

Kramarić točno godinu dana bez gola

Prošlo je točno godinu od posljednjeg mu pogotka. Bio je strijelac protiv Švedske u Ligi nacija, utakmica se igrala 11. listopada u Zagrebu. Krama je na Maksimiru ušao u 75. minuti umjesto Melnjaka i devet minuta kasnije zabio je za pobjedničkih 2:1.

gol expired Real bacio oči na "hrvatskog Haalanda", a njegovi reagirali novim ugovorom, iako je stari potpisao prije samo četiri mjeseca divider

U međuvremenu je upisao 13 nastupa. Preciznije, bez gola je točno 682 minute. Puno, previše za jednog napadača, pogotovo takvog kova. Nije da nije imao šansi, bilo je zicera na pretek, najviše se pamti onaj protiv Španjolske na Euru.

Imao je zicer i protiv Cipra u prošloj utakmici, ali je loše pucao, točno u "meso", umjesto samo da malo podigne loptu.

Krama takve šanse u Hoffenheimu uglavnom s lakoćom rješava, obično podigne glavu i puca tamo gdje je rupa. U reprezentaciji ga nikako ne ide, kao da je u nekom grču, kao da je izgubio samopouzdanje.

Luka Modrić o pripremama za utakmicu protiv Slovačke

Ne može se reći da je na Cipru odigrao loše, sudjelovao je u opasnim akcijama, nudio se, otvarao je prostor i stvarao trokute. Uostalom, izborio je i jedanaesterac, no gol ga jednostavno neće.

Dalić razmišlja o Livaji

E, sad je pitanje što će napraviti izbornik Dalić. Ako ga nastavi forsirati, to može biti opasno igranje vatrom. U jačim utakmicama promašene šanse nerijetko dođu na naplatu. Protivnik te obično kazni, to je nepisano pravilo. Slovačka je ipak puno jača od Cipra i protiv nje se ne smije previše promašivati.

Daliću se to sigurno mota po glavi. Stoga je logično zaključiti da razmišlja krenuti s Markom Livajom, kojem u posljednje vrijeme ide jako dobro. Zabio je u Splitu protiv Slovenije, a zabio je i protiv Cipra iako je ušao s klupe.

Slovaci su izgubili u Rusiji i domaća javnost ih je praktički već otpisala. Možda su baš zbog toga opasni. Istrčat će kao otpisani, potpuno rasterećeni i možda im baš to pomogne da im konačno proradi realizacija.

gol expired Poznati španjolski sudac oprao nogometaše: "Imaju puno slobodnog vremena, a postoji samo 17 pravila" divider

Slovaci prema prikazanoj igri nisu trebali izgubiti u Rusiji. Štoviše, izvješća govore da su po šansama trebali pobijediti. Ako ćemo iskreno, Slovačka nije trebala izgubiti niti protiv Hrvatske u Bratislavi. Remi bi bio možda najpravedniji ishod, a možda se može reći da su Slovaci imali bolje šanse.

Poslije te utakmice najviše se hvalilo hrvatskog vratara Ivušića. Ako se najviše apostrofira vratara, onda je sve jasno. Slično kao i Kramarić, Slovaci nikako ne mogu zabiti. U dosadašnjem dijelu kvalifikacija nisu imali ni sreće, Fortuna im je redovito okretala leđa. Ako im se dozvoli, tko zna, možda im se otvori baš u Gradskom vrtu.

Slovacima se ne smije dati da se razmašu

Stoga Vatreni moraju sve učiniti da se oni ne razmašu. Hrvatska mora biti maksimalno ozbiljna, mora sve učiniti da u potpunosti nadigra suparnika, a što je najvažnije, stvorene šanse moraju se iskoristiti. Dva ili tri promašena zicera znaju stvoriti nervozu i mogu se lako obiti o glavu. To svakako treba imati na pameti.

Izbornik će procijeniti što je najbolje: krenuti s Kramarićem u nadi da će konačno razbiti maler ili od prve minute ubaciti golgeterski raspucanog Livaju, pa možda u nastavku probati s Kramom.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider