Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
analiza jarnija i mede

Koga će Dalić od mladića zvati na Euro? Četvorica su u užem krugu, Sosa je otpao

Svi nestrpiljivo čekaju Dalićev popis za Euro.

Nije česta situacija da se dvama izbornicima preklapaju dva važna natjecanja, ali ove je godine tako. U 21 reprezentacija s Igorom Bišćanom će 31. svibnja igrati četvrtfinale Eura protiv Španjolaca, dok Zlatka Dalića i Vatrene prije odlaska na Euro, 1. i 6. lipnja čekaju dvije prijateljske utakmice. A, same pripreme za EURO počet će već 25. svibnja.

"Mislim da je situacija vrlo jednostavna, je suludo da se isti termin utakmica daje odigravanju mlade i A vrste, ali tu definitivno prednost ima A reprezentacija'', rekao je Robert Jarni.

gol expired Četiri pogotka u mreži Gorice: Hajduk sve riješio u 45 minuta na pogon mladog Biuka divider

"Tu nema dileme niti u jednoj reprezentaciji na svijetu. Ne gleda se koje je godište igrač već je li on materijal za A reprezentaciju. Može se kalkulirati kada se igraju prijateljske utakmice ili Liga nacija, to nije toliko bitno, ali kad se igraju kvalifikacijske utakmice...", dodao je Ivica Medo.

A tko su igrači iz mlade vrste koji su Daliću zapeli za oko?

Ivanušec, Majer, Gvardiol i Moro već su duže na izbornikovom radaru, Bradarić je zaigrao u A sastavu i Dalić ga je prepuštao Bišćanu prema potrebi dok je Sosa prema priznanju izbornika bio u planu za Euro, no zbog trenutačne situacije više nije.

"Mislim da je Gvardiol najsigurnije jer je odigrao odličnu sezonu i jer može pokriti dvije pozicije, upotrebljiv je i on može očekivati i neku minutažune Euru, pogotovo ako bude ozlijeda. Bradarić je tu u kombinaciji, ali na toj lijevoj strani je velika konkurencija, puno je igrača, hoće li izbornik zvati trojicu igrača n alijevoj bočnoj strani to ćemo vidjeti. Mislim da se još sada u zadnje vrijeme najviše profilirao Ivanušec, on je uz Gvardiola postao najveća mlada zvijezda i Dinama i mlade reprezentacije'', govori Medo.

gol expired Ovako dobrog mladog igrača HNL dugo nije vidio: Pogledajte golčinu Biuka u dresu Hajduka divider

Robert Jarni kaže A reprezentacija je ipak jedna drugačija priča...

"Definitivno ih treba postupno uvoditi u reprezentaciju kako bi se navikli, ipak su to čak ne bi rekao jedna, već dvije stepenice više."

Koga će na kraju Dalić pozvati znat ćemo u ponedjeljak, no za pretpostaviti je da će se svi ovi mladi igrači boriti za dva do tri prazna mjesta. Olakotna okolnost za izbornika je da na EURO može voditi 26, a ne kao do sada 23 igrača.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider