Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
"Ovo je sjajan rezultat"

Portugalski igrači i mediji euforični: "Odigrali smo veliku utakmicu protiv svjetskog doprvaka"

Portugal i Hrvatska nisu igrali utakmice u posljednjih deset mjeseci zbog koronavirusa.

Portugalski igrači i mediji ističu u nedjelju "veliku igru" Portugala kojem nije trebao niti kapetan Cristiano Ronaldo da uvjerljivo svlada svjetskog doprvaka Hrvatsku sa 4:1 na startu Lige nacija.

"Odigrali smo veliku utakmicu protiv svjetskog doprvaka. Nisu lake ove reprezentativne utakmice, jako su zahtjevne, ali mi su ovu odigrali doista dobro", rekao je 20-godišnji Joao Felix za portugalsku televiziju RTP. Napadač Atletico Madrida je u subotu navečer u Portu zabio gol u 70. minuti za 3:0.

"Uspješno smo dolazili pred protivnička vrata i zabili četiri pogotka. Momčad je dobro odgovorila na ovaj izazov. Dobro nam ide na treninzima te smo sretni što smo opet zajedno ovdje", dodao je.

gol expired Što čeka Hrvatsku? Francuska je zastrašujuće moćna, pogledajte ovu postavu divider

Portugal i Hrvatska nisu igrali utakmice u posljednjih deset mjeseci zbog koronavirusa. Portugal je pobjedom nad Hrvatskom krenuo u obranu naslova Lige nacija osvojenog 2019.

"Ostvarili smo sjajan rezultat, a još bolje što je uvjerljiv jer nas približava Final Fouru", napomenio je Felix.

Krilni igrač Joao Cancelo, koji je zabio gol u 41. minuti za 1:0, rekao je kako je vjerovao da može postići zgoditak protiv Hrvatske.

"Moj pogodak je pomogao ekipi da pobijedi. Najvažnije je što smo došli do tri boda. Odigrali smo veliku utakmicu i zasluženo pobijedili. Sada ćemo se kratko osvježiti pa otići u Švedsku po novu pobjedu", izjavio je.

gol expired Dalić na presicu u Portu stigao utučen i spuštene glave: "Za ovo nema opravdanja!" divider

Portugalska reprezentacija je u nedjelju trenirala u Portu a kasnije popodne će poletjeti prema Švedskoj gdje u utorak igra utakmicu drugog kola Lige nacija.

Mediji u transu

Mediji u Portugalu pišu o uspješnom startu portugalske momčadi te se ne bave igrom Hrvatske.

"Ulazak šampiona - reprezentacija je počela s obranom titule nakantavanjem svjetskih doprvaka", piše na naslovnici sportskih novina O Jogo. Taj dnevnik ističe kako je čvrsti vezni red portugalske momčadi omogućio napadačima da budu kretivni i zabijaju. O Jogo dodaje kako je kapetan Cristiano Ronaldo nedostajao samo u teoriji, ali ne i praksi. Ronaldo nije igrao zbog infekcije prsta desne noge.

gol expired Portugalci i Španjolci oduševljeni: "Hrvatska kao pokvarena igračka, Felix izluđivao Vidu i Lovrena“ divider

Novine A Bola ukazuju na angažiranost i predanost portugalskih igrača te napominju: "Ronaldo je izvana gledao reprezentaciju koja je bila na razini zadatka protiv doprvaka svijeta". Ronaldo je međutim u nedjelju trenirao sa suigračima, pokazuju fotografije koje je objavio portugalski savez. Izbornik Fernando Santos rekao na konferenciji za medije poslije utakmice s Hrvatskom kako bi mogao zaigrati protiv Švedske.

"Ronaldo je s klupe gledao golove nove generacije", napominju novine Jornal de Noticias spominjući egzibiciju portugalske momčadi.

"Reprezentacija učinila Hrvatsku banalnom momčadi", piše pak dnevnik Publico.

Može li nakon ovakve igre Hrvatska uzeti bodove kod Francuza?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider