Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Formacija 3-4-1-2

Što čeka Hrvatsku? Francuska je zastrašujuće moćna, pogledajte ovu postavu

Nakon visokog poraza u Portugalu, pred Vatrenima je novi, još veći izazov.

Gostovanje kod aktualnog prvaka Europe nije prošlo dobro, Hrvatsku je Portugal potpuno nadigrao i porazio sa 4:1, a izabranicima Zlatka Dalića slijedi novi, još teži ispit.

U utorak će Vatreni biti gosti Francuske, reprezentacije od koje su prije dvije godine izgubili u finalu Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Uz izravan prijenos na Novoj TV i GOL.hr-u od 20:00 bit će zanimljivo vidjeti kako će proći novi ogled Vatrenih i Tricolora.

gol expired Dalić na presicu u Portu stigao utučen i spuštene glave: "Za ovo nema opravdanja!" divider

Jasno je kako su obje ekipe doživjele određene promjene u odnosu na ono finale iz Moskve, dojam je da su one ipak izraženije u redovima našoj reprezentaciji, tim više što (pored onih koji su se oprostili) neće biti ni Luke Modrića ni Ivana Rakitića ni Šime Vrsaljka.

Što se Francuza tiče, oni su pobjednički otvorili ovo izdanje Lige nacija, u gostima su ove subote s 1:0 svladali Švedsku pogotkom Kyliana Mbappea.

U toj utakmici izbornik Didier Deschamps je na teren poslao momčad u formaciji 3-4-1-2:

Lloris - Upamecano, Varane, Kimpembe - Dubois, Kante, Rabiot, Digne - Griezmann - Mbappe, Giroud

Ovo je taktička postavka koja najviše odgovara Antoineu Griezmannu, igraču kojeg Deschamps pošto-poto želi vratiti "u život" nakon razočaravajuće prve sezone u Barceloni. Na poziciji iza polušpice/povučenog napadača Griezmann je igrao i na Svjetskom prvenstvu prije dvije godine, to mu najbolje odgovara i Deschamps ne želi eksperimentirati s njim kao što su to prošle sezone treneri činili u Barceloni.

Kad pogledate tko sve nije pozvan...

Francuska je reprezentacija koja trenutno u svijetu nogometa ima vjerojatno najširi kadar igrača. Sinoć su naknadno u igru ušli Anthony Martial, Ferland Mendy i Steven N'Zonzi, dok su na klupi ostali sjajni napadač Monaca Wissam Ben Yedder, Rennesovo čudo od djeteta Eduardo Camavinga, zatim braniči iz Barcelone i Bayerna, Clement Lenglet i Lucas Hernandez...

gol expired Portugalci i Španjolci oduševljeni: "Hrvatska kao pokvarena igračka, Felix izluđivao Vidu i Lovrena“ divider

A možda i najbolja demonstracija francuske moći je pogled na popis igrača koji nisu niti pozvani za ovu reprezentativnu akciju, neki zbog Deschampsove poštede, a neki jer je htio isprobati i druge opcije.

Alphonse Areola (PSG), Benjamin Pavard (Bayern), Benjamin Mendy (Manchester City), Kurt Zouma (Chelsea), Corentin Tolisso (Bayern), Tanguy Ndombele (Tottenham), Kingsley Coman (Bayern) - svi će se oni naći na nekom budućem popisu i time zaoštriti ionako paklenu konkurenciju u redovima Francuza.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider