Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Dalić za Dnevnik Nove TV

Je li ovo sastav za tešku bitku u Osijeku? "Ne zanima me ljepota, moramo dobiti tri boda"

"Čeka nas sigurno teška utakmica, protivnik i vrijeme, puno je teških stvari, ali vjerujem u našu ekipu", rekao je Dalić.

Zlatko Dalić (Foto: GOL.hr) (Foto: GOL.hr)

Zlatko Dalić je znao prije manje važnih utakmica najaviti sastav dan ranije, ali uoči utakmice Hrvatska - Wales je "zakopčan". Kakva koncentracija vlada najbolje govori podatak da su zatvoreni svi treninzi, dopušteno je vidjeti samo prvih 15-ak minuta zagrijavanja.

"Škicnuli" smo neke treninge kako bi vidjeli podjelu markera, odnosno tko će igrati u prvih 11, a tko ne. Temeljem toga, možemo reći da bi Barišić mogao početi na lijevom beku, Vida i Lovren na stoperima, desno Jedvaj, Livaković vjerojatno na golu; Kovačić, Modrić i Brozović u sredini; lijevo Perišić, desno Brekalo i u vrhu napada Kramarić.

"Čeka nas sigurno teška utakmica, protivnik i vrijeme, puno je teških stvari, ali vjerujem u našu ekipu, odradili smo dobre treninge, dečki su bili ozbiljni i profesionalni, zadovoljan sam. Spremni smo za utakmicu, jako dobro smo svjesni što nas čeka - teška utakmica i vrućina, kako nama tako i njima, moramo imati u glavi da će njima biti teško", rekao je Dalić za Dnevnik Nove TV.

Puno smo pričali o problemima Hrvatske, osvrnimo se malo na Wales. Superzvijezda Bale i plejada mladih igrača, secirajte nam malo Wales.

gol expired Dalić pod velikim pritiskom: Što izbornika opasno ljuti uoči odlučnog okršaja? divider

"Ono što je sigurno jest da će biti u bloku i čekati našu grešku te kontru i polukontru. Imaju jako brze igrače Balea, Jamesa i Brooksa. Očekujemo puno problema ako ne budemo pravi. Jako je bitno visoko napasti i biti agresivan kada izgubimo posjed, napravimo prekid i spriječimo kontru ili polukontru. Nećemo moći imati stalnu agresiju zbog ovog vremena, morat ćemo se povući, stati i čekati šansu. Ne zanima me ljepota ili način, moramo dobiti tri boda."

Ispucali smo pravo na pogrešu nakon Mađarske, koliko su ovi momci svjesni toga?

"Počele su kvalifikacije, izgubili smo jednu utakmicu, 10 igrača fali, ali nećemo tako razmišljati, ovi koji su tu su u ovom trenutku najbolji u Hrvatskoj i ja im vjerujem."

Gradski vrt će biti prepun.

"To me veseli, za tri sata su rasprodali stadion i pokazali što znači hrvatska reprezentacija svima nama. Očekujem sjajnu podršku, oni će nam biti jako bitan faktor."

gol expired Dalić kritizirao spornu odluku Uefe: "Hrvatska je druga na svijetu, treba tražiti respekt" divider

Pogledajte objašnjenje zašto će Hrvatska pobijediti Wales: ''Pa taj je više igrao golf...'' Hrvoje Kečkeš prognozira ishod utakmice s Walesom Hrvoje Kečkeš prognozira ishod utakmice s Walesom Hrvoje Kečkeš prognozira ishod utakmice s Walesom

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider